Asta după ce ieri în timpul probei de Canoe sprint, dublu, pe distanța de 1000 de m, site-ul oficial al Jocurilor Olimpice a retras medalia de bronz din clasamentul pe medalii și a atribuit-o canoistului rus, Ilia Shtokalov care a venit al patrulea în finală.

Cu toate acestea, statutul medaliei obținute de Serghei Tarnovschi deocamdată rămâne incert, iar decizia în acest sens urmează a fi luată la audierile organizate de Comitetul Internațional Olimpic care va avea loc „cât mai curând posibil”, declară secretarul general al Federației Internaționale de Canoe, Simon Toulson.

Reamintim că Federația Internațională de Canoe a anunțat despre suspendarea sportivului moldovean după testul pozitiv la doping, colectat până la participarea la probele olimpice. Sportivul moldovean nu a participat vineri împtrună cu fratele său la proba de Canoe sprint, dublu, pe distanța de 1000 de m.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!