Noi detalii în cazul plăţilor secrete făcute de partidul lui Ianukovici: Un celebru realizator TV ar fi primit peste 200 de mii de dolari pentru un interviu cu Azarov

Noi detalii în cazul plăţilor secrete făcute de partidul lui Ianukovici: Un celebru realizator TV ar fi primit peste 200 de mii de dolari pentru un interviu cu Azarov

Apar noi detalii în cazul legăturilor corupte și a plăților secrete pe care le-ar fi făcut fostul partid de guvernămând din Ucraina către companii americane de PR. Cunoscutul realizator de televiziune Larry King ar fi primit în 2011 suma de 225.000 de dolari pentru un interviu cu Mykola Azarov, fost premier al Ucrainei în timpul administraţiei pro-ruse a lui Viktor Ianukovici, afirmă un parlamentar ucrainean, citat de mediafax.ro.

Serghei Leshchenko, un parlamentar ucrainean şi jurnalist de investigaţie, a prezentat vineri detalii proaspete referitoare la presupusele plăţi secrete către SUA făcute de fostul partid de guvernământ al Ucrainei cu scopul de a influenţa opinia publică din Statele Unite şi pentru a devia criticile referitoare la comportamentul tot mai autoritar al preşedintelui Viktor Ianukovici, relatează cotidianul The Guardian pe pagina electronică.

Conform unor surse judiciare ucrainene citate de cotidianul The New York Times, Paul Manafort, şeful echipei de campanie a lui Donald Trump, a oferit în trecut consultanţă politică Partidului Regiunilor, formaţiunea fostului preşedinte prorus al Ucrainei Viktor Ianukovici. Anchetatorii ucraineni încearcă să găsească documente secrete ale companiilor cu care a colaborat Partidul Regiunilor. Note scrise arată că Paul Manafort ar fi primit 12,7 milioane de dolari, în mod secret, în perioada 2007-2012, dezvăluie Direcţia naţională anticorupţie din Ucraina. Vikor Ianukovici a fost înlăturat de la putere la începutul anului 2014 şi se află în Rusia.

Publicitate

Leshchenko a declarat că o serie de documente indică plata sumei de 225.000 de dolari către Larry King în schimbul unui interviu cu Azarov, care a fost difuzat în Ucraina de postul naţional de televiziune pro-guvernamental.

Larry King a călătorit la Kiev, în luna noiembrie 2011 pentru a realiza un interviu cu Mykola Azarov, pe atunci premierul Ucrainei şi un aliat important al preşedintelui Viktor Ianukovici. După interviu, Larry King l-a descris în termeni măgulitori pe Azarov, afirmând că este "persoană simplă şi sinceră cu o cunoaştere profundă a afacerilor externe."

„După interviu, i-am spus soţiei mele că [Azarov] ar fi fost un politician american de succes. Cât despre cine mi-a amintit, seamană un pic cu Jimmy Carter. Arată bine, şi este plăcut să discuţi cu el”, a mai spus King.

Amintim că zielele acestea jurnaliștii de la CNN au scris că Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) anchetează posibile legături ale unor consultanți politici americani cu acte de corupție ale partidului fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici. Este vorba de compania de PR Podesta, care a fost contractată în acest an și de Partidul Democrat din Moldova pentru servicii de consultanță și lobby.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal