Canotorul brazilian, Isaquias Queiroz dos Santos, care l-a întrecut pe Tarnovschi și a luat argintul în finala probei canoe sprint C-1, 1000 m, a declarat pentru Reuters că a rămas decepționat de știrea.

„Cred că a făcut o greșeală, poate din cauza că e tânăr. Îmi pare rău că așa lucruri se întâmplă în sportul nostru”, a declarat Queiroz dos Santos, în vârstă de 22 de ani.
Filip Dvorak, canotorul ceh, care a venit al doilea în semi-finala probei de canoe C2 1000 m,a declarat vineri că sprijină politica de „toleranță zero” față de cazuri de dopaj.

Purtătorul de cuvânt al Federației Internaționale de Canoe, Richard Pettit, declară de asemenea că organizația pe care o reprezintă are o „abordare fermă de toleranță zero față de încălcări ale reglementărilor anti-doping”. „Lupta pentru un sport curat este ceva cu care se confruntă toate federațiile internaționale și este o problemă care cere o abordare excepțional de serioasă”, a notat Pettit.

Canotorul rus, Ilia Shtokalov, care a ajuns al patrulea la finiș în cursa de marți și a ratat la limită medalia de bronz, are o șansă să o recupereze în dependență de rezultatele audierilor în cazul lui Tarnovschi.

„El va avea multe acuzații pe tot parcursul carierei sale și îmi pare foarte rău pentru acest băiat”, a declarat Shtokalov, în vârstă de 29 de ani. „Dar dacă se confirmă, ce pot să spun? Asta este alegerea lui”, a conchis sportivul rus.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!