FOTO. Localități exemplu: În orașul Edineț și alte sate învecinate a fost lansat serviciul de taxi social

FOTO. Localități exemplu: În orașul Edineț și alte sate învecinate a fost lansat serviciul de taxi social

În orașul Edineț și comuna Larga din r-nul Briceni au fost perfecționate serviciile publice pentru comercializarea producției agricole regionale, a fost creat și conectat la infrastructură primul Parc Industrial de tip greenfield din Moldova. De asemenea, a avut loc lansarea taxiului social și modernizarea servicului de salubrizare.

Locuitorii din comuna Larga și satele din vecinătate pot beneficia de un spațiu sanitar pentru a-și comercializa producția - piața comunală amenajată cu un pavilion destinat comercializării producției de origine animalieră. În pavilion a fost instalat tot echipamentul necesar pentru asigurarea și menținerea igienei sanitare. În urma acesteia, numărul comercianților s-a dublat, iar cetățenii sunt siguri de calitatea bună a produselor comercializate.

...

Publicitate

Pentru construcția pavilionului au fost alocați 366 de mii de lei, prin suportul PNUD din Moldova și a administrației locale.

De serviciile gratuite ale primului Taxi social din Moldova pot profita persoanele cu dizabilități și deficiențe locomotorii din orașul Edineț, satele Alexăndreni și Gordineștii Noi. Nevoiașii pot să apeleze la serviciile taxiului doar atunci când vor să ajungă la instituțiile publice: spital, farmacie, policlinică, Direcția asistență socială, Oficiul Cadastral etc.

...

În urma creării primului Parc Industrial din Moldova, acesta nu avea toate toate condițiile necesare pentru funcțioare. Însă, în anul 2014, cu suportul Fondului național pentru dezvoltare regională, această problemă a fost rezolvată. Parcul Industrial a fost conectat la rețelele de utilități - căi de acces auto, apă potabilă, canalizare, energie electrică și alimentare cu gaze naturale.

...

Pentru dezvoltarea și modernizarea modernizarea Parcului Industrial au fost alocați peste 193 de mln. de lei.

Pentru activitatea eficientă a serviciului de salubrizare și menținerea curățeniei din orașul Edineț, USAID a donat orașului 1500 de tomberoane din plastic cu volumul de 120 de litri, care sunt amplasate în 200 de gospodării din sectorul caselor individuale de locuit. USAID a alocat 544 de mii de lei și a oferit orașului Edineț două autospeciale de vidanjare, care sunt utilizate în avarii, reparații și alte lucrări ale I.M „Apă-Canal” Edineț.

Zece ogrăzi din orașul Edineț au fost amenajate cu terenuri de joacă pentru copii. Acum, peste o mie de copii, împreună cu părinții acestora, se pot bucura de jocuri la aer liber. Pentru crearea terenurilor de joacă, primăria a oferit 134 de mii de lei.

Autor: Lina Nicu, reporter stagiar

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal