Cook era considerat un concurent ce ar putea cuceri aurul olimpic. El a abandonat Federația britanică de taekwondo înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, după ce nu a fost selectat în echipa națională, în pofida faptului că se afla în topul clasamentului.

Cook a încercat să reziste unui șir de atacuri neîntrerupte din partea adversarului său, Wei-Ting Liu din Taipei, clasat pe locul al 32-lea. Liu și-a folosit cu mare eficiență avantajul înălțimii, aplicândui mai multe lovituri în cap advesarului, finisând runda cu scorul de 14 - 2.

Cook a recunoscut ulterior că a fost devastat și nu a putut să explice ce s-a întâmplat.

„M-am simțit foarte bine în acea dimineață la antrenament. Mă simt ca și cum aș dezamăgi toată lumea, după ce am sacrificat totul”, a răspuns Cook.

Cook, care a ales să reprezinte Republica Moldova, nu s-a văzut nicăieri după ce a fost distrus la prima etapă a probei, scrie The Sun.

Mult așteptatul meci olimpic la taekwondo între britanicii Lutalo Muhammad și Aaron Cook, nu va avea loc, după ce ultimul a suferit o pierdere șocantă de la Liu Wei-Ting în șaisprezecimi de finală.

Mohamed nu a făcut niciun secret din rivalitatea sa cu fostul său coechipier, Cook, spunând la începutul acestei săptămâni că cei doi „nu sunt prieteni”. Cook a fost înlăturat într-un mod dubios din Taekwondoul britanic înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra în 2012, iar Mohamed i-a luat locul la Jocuri. 

Nici presa localității de naștere a lui Aaron Cook nu a trecut cu vederea nereușita sportivului.
Aaron Cook originar din Dorchester a fost copleșit de loviturile  concurentului din Taipei, Wei-Ting Liu, în prima rundă la proba de taekwondo, 80 kg, masculin, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, scrie dorsetecho.co.uk.

Acest lucru însemnă că fostul sportiv britanic, Aaron Cook, care a preferat să reprezinte Moldova în încercarea de a ieși din nou pe salteaua olimpică după o furtună de controverse, nu a putut pretinde la medalia de aur pe care a râvnit-o de mult timp.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!