„Republica Moldova este un partener special pentru România. Şi asta nu e de ieri, de astăzi. Însă, ne dorim, într-un mod foarte pragmatic, stabilitate, prosperitate, dezvoltare în Republica Moldova. E interesul cetăţenilor Republicii Moldova, e şi interesul României. Pentru aceasta e nevoie de reforme. Republica Moldova a solicitat României acest împrumut. România a decis să îl acorde. Şi am vrut să folosim acest împrumut şi ca o pârghie, nu doar pentru a sprijini direct, prin acest împrumut dezvoltarea economică şi social în Republica Moldova, dar şi pentru a recredibiliza procesul de reforme din Republica Moldova în raport cu instituţii financiare internaţionale. Deci, acesta a fost motivul pentru care, pe de o parte, am decis să acordăm acest împrumut Republicii Moldova pentru a putea finanţa diferite proiecte de reformă şi de dezvolare economică şi socială”, a subliniat Cioloș.
Potrivit acestuia, este un împrumut care se duce direct Guvernului. „Guvernul decide care sunt direcţiile prioritare de finanţare, dar, pe de altă parte, am legat această tranşă şi de o serie de măsuri pe care le-am convenit cu Guvernul Republicii Moldova şi în mare parte erau şi solicitările oamenilor care, acum câteva luni, erau în stradă şi cereau continuarea reformelor”, a spus premierul român.
„Astăzi, nu numai că aceşti bani, această primă tranşă, sunt în conturile Republicii Moldova, dar Republica Moldova este pe cale să finalizeze şi un acord cu Fondul Monetar Internaţional, care e important nu doar din perspectiva împrumutului care va veni de la FMI, dar şi pentru a recredibiliza, în faţa investitorilor, mediul economic din Republica Moldova. Sigur, sunt reforme care au început, care trebuie să continue, dar sunt primi paşi importanţi care trebuie făcuţi”, a conchis Dacian Cioloș.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.