De ce cunoașterea limbii engleze este esențială pe piața muncii

De ce cunoașterea limbii engleze este esențială pe piața muncii

A apus vremea când un nivel avansat al limbii engleze era un avantaj major pentru viitorii angajați. Astăzi, cunoașterea principalei limbi de circulație internațională este un criteriu destul de important - uneori chiar de bază - la angajare, întrucât din ce în ce mai mulți angajatori solicită aspiranților unui post în cadrul companiei lor cunoașterea de mai multe limbi străine.

Piața muncii din Republica Moldova, precum și din statele europene, manifestă un interes ridicat pentru limbile europene precum engleza, germana, spaniola, franceza sau italiana. Marile companii internaționale manifestă și ele un interes major pentru limbile străine, iar rolul principal îi revine limbii engleze.

Comunicarea devine din ce în ce mai dinamică, granițele sunt deschise mai ușor investitorilor străini, iar parteneriatele strategice internaționale sunt mai ușor de încheiat. Noile reglementări în ceea ce privește comerțul internațional sunt mult mai permisive, încurajând și sprijinind schimbul internațional de mărfuri, iar asta înseamnă o cerere de forța de muncă cunoscătoare de engleză. Internaționalizarea pieței schimbului de mărfuri a dus la dezvoltarea unei piețe dinamice și internaționale. Astfel, marile corporații au putut să deschidă noi filiale pe continente diferite și nu numai. Respectiv, cei care știu engleză au șanse mai mari de a-și găsi un loc de muncă bine plătit.

Publicitate

Astfel se explică dorința companiilor multinaționale de a angaja persoane ce cunosc minim două sau trei limbi străine. Încheierea de parteneriate la nivel internațional și dorința companiilor de a aduce un plus de valoare și profesionalism în relațiile pe care le stabilesc cu numeroși deținători de interese, fac ca ofertele de muncă să fie mult mai specifice și să ceară competențe cu care până acum piața muncii nu era obișnuită.

Așadar, cunoașterea limbii engleze nu mai este suficientă pentru a asigura un atu în fața altor candidați. Această însușire tinde să devină una obligatorie în mai multe domenii profesionale, companiile fiind interesate direct de acest lucru.

În Chișinău, poți învăța engleza rapid și eficient la școala Fantastic English. În momentul în care ajungi la cursurile de engleză Fantastic English, nu vei avea motive pentru a nu însuși limba.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal