VIDEO. Traficanți de droguri, reținuți de ofițerii de investigații

VIDEO. Traficanți de droguri, reținuți de ofițerii de investigații

Angajații Direcției Operațiuni Speciale al Inspectoratul Național de Investigații în colaborare cu Procuratura sectorului Botanica, mun. Chișinău, au documentat timp de cinci luni activitatea infracțională a unui grup specializat în circulația drogurilor de tip heroină în cantități deosebit de mari pe teritoriul țării.

Gruparea infracțională era condusă de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, cunoscut printre infractori ca "Sașkez" și alți patru membri cu vârsta 33-56 ani, domiciliați la Chișinău. Anterior, patru dintre aceștia au fost judecați pentru infracțiuni asemănătoare, infracțiuni grave și deosebit de grave.

Documentarea grupului infracțional a început în luna mai cu reținerea în flagrant a doi membri, alias „Kaban” și „Vîdra” care intenționau să comercializeze 10 gr. de heroină la prețul de circa 22 mii de lei.

Publicitate

Recent, au fost întreprinse măsuri speciale de investigație, în cadrul cărora au fost reținuți și ceilalți membri ai grupului, printre care și liderul grupării care-i aproviziona cu droguri predestinate pentru comercializare. Paralel cu aceasta, a fost descoperită și activitatea concubinei acestuia care activează în calitate de medic la Dispensarul Republican de Narcologie.

În urma perchezițiilor, care au avut loc la domiciliul liderului grupării și a concubinei acestuia, au fost găsite cantități impunătoare de medicamente cu efect psohotrop în pastile și fiole, fără acte de proveniență. A fost stabilit că medicamentele erau sustrase de către femeie de la locul de muncă.

Tot în urma perchezițiilor, făcute la ceilalți membri suspecți ai grupării, au fost ridicare aproximativ 200 grame de heroină, cântare electronice și bani strânși în urma realizării drogurilor. Substanțele narcotice au fost aduse din Turcia, prin cale de contrabandă, și urmau să ajungă pe "Piața Neagră" a Republicii Moldova.

Patru suspecți au fost arestați pentru termenul de 30 de zile, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă să fie lipsiți de libertate de la 7 la 15 ani.

Poliția continuă investigațiile cu scopul identificării altor membri ai grupării infracționale și tragerii acestora la răspundere conform legii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal