O nouă metodă de admitere în Institutul Național al Justiției

O nouă metodă de admitere în Institutul Național al Justiției

La admiterea din acest an, Institutul Național al Justiției va folosi pentru prima dată o nouă metodă de testare a cadidaților la studiile pentru funcțiile de judecător și procuror. Programul electronic simplifică procesul de examenare, notează automat cunoștințele și oferă imediat rezultatele examinării. Programul asigură transparența, elimină suspiciunile de escrocherie și mărește încrederea în selectarea corectă a candidaților la studiile din domeniul justiției.

Metoda de testare electronică include 1600 teste-grilă elaborate de Grupul de formatori ai INJ. La începutul examenului, programul generează aleatoriu un test-grilă unic pentru fiecare concurent. Testul cuprinde 400 de întrebări a câte 100 pentru disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. Fiecare întrebare are mai multe variante posibile de răspuns, din care numai una este corectă.

Examenul are o durată de trei ore astronomice. După expirarea timpului, programul electronic nu mai acceptă răspunsuri, iar potențialul student primește un raport detaliat cu privire la rezultatele obținute în cadrul testării și indicarea soluțiilor corecte, în caz că au fost comise greșeli.

Publicitate

„Acest concept vine să aducă o schimbare radicală în procedura de admitere la studii pentru funcții de procuror și judecător. Astfel, ne dorim, în primul rând, ca în instiruția noastră să fie admiși cei mai buni specialiști absolvenți ai facultăților de drept din țară pe care noi să-i pregătim profesional pentru a-și asuma sarcinile de judecător și procuror. În al doilea rând, prin acest program, urmărim o mai mare transparență a procesului de admitere, pentru a evita orice speculație despre felul cum are loc admiterea la Institutul Național al Justiției" afirmă Diana Scobioală, Directorul executiv al instituției.

În anul 2016m Consiliul INJ a scos la concurs 20 de locuri pentru candidați la funcția de judecători (au depus 64 de persoane) și 25 de locuri pentru candidați la funcția de procuror (au depus 167 de persoane).

Studiile în cadrul INJ durează 18 luni. Începând cu 2009, până în prezent, au absolvit 97 persoane pentru funcția de judecător și 172 pentru funcția de procuror.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal