Vladimir Voronin a declarat că după patru ore de dezbateri în cadrul ședinței Comitetului Executiv Politic al PCRM a fost decisă boicotarea alegerilor prezidențiale din acest an. 

„Avem doar o decizie- să boicotăm aceste alegeri, fiindcă ele nu sunt constituționale, prin modificarea făcută de Curtea Constituțională pe 4 martie. Astfel, acest președinte va fi ales nelegitim din start. Toate activitățile și decretele lui vor fi nelegitime. Noi sperăm că la guvernare vor veni oameni destoinici, cinstiți și devotați care respectă legea și vor fi anulate toate aceste decizii. Noi nu putem să mergem la ceea ce nu este legitim și noi nu suntem de acord cu ceea ce se petrece astăzi în Parlament și ceea ce se petrece în țară”, a declarat Vladimir Voronin după ședință.

„Dacă nu vor participa un număr suficient de alegători, aceste alegeri nu vor fi valabile. După care vor fi alegerile parlamentare extraordinare și conform normelor constituționale prin parlament sau prin referendum vom modifica Constituția țării. Așa cum trebuie, dar nu cum doresc patru membri ai Curții Constituționale”, susține Voronin.

El afirmă că PCRM are suficienți candidați pentru aceste alegeri, dar el nu dorește să susțină „statul mafiot”.

„Noi vom discuta cu alegătorii să nu participe la vot, fiindcă nu ai cu cine vota. Totul e nelegitim și este împotriva țării și al poporului”, remarcă liderul PCRM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!