Armand Goșu: „Ghimpu este șantajat de Plahotniuc pentru deciziile lui Chirtoacă”. Primarul: „Nu am fost șantajat”

Armand Goșu: „Ghimpu este șantajat de Plahotniuc pentru deciziile lui Chirtoacă”. Primarul: „Nu am fost șantajat”

Istoricul român și specialistul în problemele spațiului est-sovietic, Armand Goșu, a oferit un interviu pentru presa română în care a analizat candidații înscriși în cursa pentru alegerile prezidențiale din Moldova. El l-a menționat și pe Mihai Ghimpu, spunând că acesta este „controlat și șantajat de către Plahotniuc, inclusiv pentru acțiuni și decizii ale nepotului Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului”. Declarația în cauză a stârnit nemulțumirea edilului Capitalei care, la ședința de astăzi a Primăriei, a afirmat că nu a fost șantajat de nimeni în cei zece ani de când deține funcția de primar. 

Analizând candidații la funcția de președinte al RM, Goșu a vorbit și despre Ghimpu. „Urmează Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, în coaliția de guvernare, acuzat de unii că ar fi compromis idealul Unirii cu România, dar care rămâne în memoria mea ca autor al unor replici memorabile. Se afirmă că el este controlat și șantajat de către Plahotniuc, inclusiv pentru acțiuni și decizii ale nepotului Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului”, a declarat Goșu pentru portalul putereaacinctea.ro.

Edilul Capitalei a venit cu o replică la adresa lui Goșu. „Nimeni nici măcar nu a încercat să mă șantajeze în 10 ani de mandat. Îmi amintesc farte bine toate activitățile și deciziile luate în toți acești ani de mandat. Dacă ai 10 ani de mandat, toți asumă că ești hoț”, s-a revoltat Dorin Chirtoacă. Acesta a mai scris și o postare pe facebook drept replică lui Goșu. „Nu este corect sa spuneți asemenea lucruri bazându-vă pe retorica populisă a unora avizi de putere care pur și simplu fiindu-ne oponenți și neavând argumente pe fond, apelează la minciuni, insinuări, zvonuri etc. Or, nu cred că este cazul să aplicăm vorba: "O minciună spusă de un milion de ori devine adevăr". Bancul cu "fata preotului" îl cunoașteți?”, a întrebat Chirtoacă.

Pe lângă declarația sa în adresa liderului PL și primarului de Chișinău, Goșu a mai menționat în interviu că „Moldova are un cocktail între nomenclatura sovietică de periferie și lumea criminală. Ei nu pot construi nimic durabil, e nevoie de o altă elită”.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal