Conform tradiției, evenimentul se va desfășura sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie” și își propune să descopere legendele legate de vinul moldovenesc și tradițiile milenare de vinificație ale poporului nostru. Sărbătoarea va oferi vizitatorilor o experienţă cultural-cognitivă bogată, formatul Zilei Naționale a Vinului bazându-se pe componenta educativă: promovarea consumului conștient și moderat al vinurilor de calitate.

Elementele principale ale sărbătorii naționale, îndrăgite de vizitatori, vor fi păstrate și dezvoltate în cadrul Zilei Națională a Vinului 2016:
1. Degustare cu peste 400 de vinuri

2. Aventuri pe Drumul Vinului - infopoint-ul turistic din cadrul evenimentului va oferi vizitatorilor tururi tematice din inima capitalei spre originile vinurilor de calitate din țara noastră.
3. „Școala Vinului” - seminare tematice prezentate de experți somelieri, cu subiecte diverse.

4. Concert la care vor evolua ansambluri, orchestre, fanfare și tarafuri din cele 3 regiuni vinicole ale Moldovei: Valul lui Traian, Codru și Ștefan Vodă.

5. Delicii tradiționale.

6. Târgul meșteșugarilor 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!