ZdG: Cum arată casa luxoasă, dar nedeclarată a lui Veaceslav Untilă, noul șef la Curtea de Conturi

ZdG: Cum arată casa luxoasă, dar nedeclarată a lui Veaceslav Untilă, noul șef la Curtea de Conturi

Noul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, locuiește într-un imobil de lux, pe care nu l-a indicat în declarațiile sale cu privire la venituri și proprietate. Cu averi de milioane sunt şi alţi membri ai instituției supreme de audit din R. Moldova, toți fiind desemnați în funcții pe criterii politice, relevă o investigație a Ziarului de Gardă.

Urcând pe scara profesională, Untilă a agonisit și o avere impresionantă. Direct sau prin intermediul familiei, noul președinte al CCRM deține imobile în Chișinău, dar și câteva firme, care nu se regăsesc în declarația sa cu privire la venituri și proprietate.

Oficial,Untilă declară două apartamente, 1/3 dintr-o casă de locuit de doar 30 m.p., obținută în 1998, un garaj pe str. Korolenko, două automobile de model Toyota și cote-părți în trei companii: SA „Moldcargo” și SRL „Energogazpurificare”, deținute prin intermediul soției, Alexandra, și SRL „Sprint Mega”, la care deține 50% din capitalul social.

Neoficial, proaspătul președinte al CCRM locuiește într-un imobil de milioane la Telecentru, pe care l-a ridicat la începutul anilor 2000, însă familia deține două imobile: unul cu o suprafață de 125,9 m.p. și altul cu o suprafață oficială de 163 m.p.

Casa de 125,9 m.p., de pe str. V. Cheltuială, acolo unde locuiesc Veaceslav Untilă și soția sa, este înregistrat pe numele Tatianei Untilă-Spătari, una dintre fiicele ex-deputatului, și nu se regăsește în niciuna din ultimele sale declarații de avere. Casa de milioane, una cu trei niveluri, renovată recent, pe care ZdG a filmat-o cu drona, a aparținut, între 1995 și 1999, lui Veaceslav Untilă, după care a fost donată fiicei sale, Tatiana, care avea atunci doar 18 ani.

Pe lângă cele două case, familia Untilă este proprietara a două apartamente, unul cu o suprafață de 60 m.p., aflat pe str. Grenoble, procurat în 2011, și altul de 72,5 m.p. de pe str. Drumul Viilor, obținut în 1999.

Amintim că Veaceslav Untilă a fost numit în fruntea Curții de Conturi la ultima ședință a Legislativului din sesiunea primăvară-vară cu voturile a 54 de deputați.

Citiți integral investigația pe Ziarul de Gardă.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal