Andrei Popov: Dacă Sandu și Năstase nu vor coopera, cel mai curând, Dodon și Lupu vor trece în turul doi al prezidențialelor

Andrei Popov: Dacă Sandu și Năstase nu vor coopera, cel mai curând, Dodon și Lupu vor trece în turul doi al prezidențialelor

Fostul membru al Partidului Democrat, Andrei Popov susține că Andrei Năstase și Maia Sandu trebuie să decidă rapid cine din ei are prima șansă la aceste alegeri. În caz contrar, cel mai curând, în turul doi al alegerilor prezidențiale din acest an vor ajunge Igor Dodon și Marian Lupu.

Andrei Popov consideră că alegerile parlamentare din acest an pot fi câștigate real de 4-5 persoane. „Printre aceștia se regăsește Igor Dodon care se comportă de parcă deja a câștigat alegerile. O pierdere în aceste alegeri pentru el va fi dacă nu o tragedie, cu siguranță o lovitură mare. El e considerat candidatul cu prima șansă în primul tur, iar în al doilea tur se mai discută. Marian Lupu crede tot mai serios în victorie. Eu cred că el se implică și pentru el este o șansă a vieții politice. De semeni, Maia Sandu și Andrei Năstase are șanse. Iurie Leancă merge undeva inerțial. El se arată optimist, cu toate că acest optimism nu se bazează pe sondaje. Într-un anumit joc de circumstanțe, chiar și Dumitru Ciubașenco ar putea să acceadă în turul doi. În rest, nu cred că cineva nu poate miza serios” a declarat Popov în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune Național 4.

El consideră că unii candidați sunt puși pentru a mușca voturile de la candidații din prima linie, iar Mărturiile lui Platon ar putea să ofere o șansă care să propulseze alți candidați.

Publicitate

Fostul membru al PD susține că dacă Maia Sandu și Andrei Năstase nu își vor uni eforturile în cel mai scurt timp, în turul doi cu mare probabilitate, vor ajunge Igor Dodon și Marian Lupu.

„Dacă Maia Sandu și Andrei Năstase care exprimă doleanțele electoratului de centru dreapta nu-și schimbă modul de interacțiune, nu vor începe să apară împreună și nu vor pune împreună echipele sale de experți, există foarte multe șanse ca Marian Lupu să valorifice potențialul și pârghiile pe care le are Vladimir Plahotniuc și prin extensie Partidul Democrat. Acest lucru îl va ajuta să acceadă în turul doi împreună cu Dodon contrar așteptărilor, stărilor de spirit și sondajelor care îl plasează pe locul 4 sau 5”, susține Andrei Popov.

Acesta mai remarcă faptul că Lupta dintre Maia Sandu și Andrei Năstase este una foste strânsă, „dacă până la 30 septembrie ei nu se pot decide cred că ar trebui să tragă la sorți”.

„Oamenii simpli nu mai cred în nimeni, după ce au fost dezamăgiți de Filat și Lupu, după care a fost perioada lui Leancă, de care mulți s-u dezamăgit. A apărut Năstase, iar acum Maia Sandu. Ei au o mare responsabilitate ca în turul doi să fie un exponent al acestui segment de votanți, iar pentru asta ei trebuie să coopereze. Prin aceste alegeri trebuie să câștige un reprezentant al opoziției reale, capabil și determinat să se contrapună acestui sistem și să înceapă demontarea lui”, a remarcă Popov.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal