VIDEO. Reprezentanta USAID în Moldova, Karen R. Hilliard: Industriile creative au un potențial enorm de a atrage tinerii

VIDEO. Reprezentanta USAID în Moldova, Karen R. Hilliard: Industriile creative au un potențial enorm de a atrage tinerii

În cele mai bune tradiții ale modei mondiale, începutul toamnei a adus la Chișinău cea de-a X-a ediție jubiliară „Moldova Fashion Days”, organizat în cadrul proiectului „Din Inimă. Branduri de Moldova”. Pe 10 și 11 septembrie evenimentul a întrunit 30 de designeri autohtoni, care au prezentat colecțiile „ready-to-wear” toamnă-iarnă 2016/17, cât și mass-media, bloggeri, fotografi, consumatorii și toți cei pasionați de fashion, care așteaptă cu nerăbdare și entuziasm fiecare ediție. La eveniment a fost prezentă și reprezentanta USAID în Moldova, Karen R. Hilliard, care a vorbit pentru Agora despre importanța dezvoltării industriei fashion în țara noastră.

„Am susținut industria fashion de aici de peste 10 ani. Am început în 2005, pe când unica industrie care exista atunci era tăierea și coaserea hainelor. Partea creativă avea loc în altă parte. Deci este o realizare grandioasă. Am adus partea creativă aici în Moldova, pentru ca multe din profiturile industriei să aibă loc aici și să creăm locuri de muncă pentru cetățenii acestei țări”, a spus Hilliard pentru Agora.

Reprezentanta USAID în Moldova a apreciat lucrările designerilog moldoveni drept foarte reușite și a spus că nu s-ar da în lături să fie ambasadoarea lor.

„Industria fashion este cel mai masiv angajator al femeilor din Moldova, industria angajează 23,000 de oameni dintre care 90% sunt femei. Ceea ce facem pentru femei în industrie, aduce beneficiul tuturor. Și în ultimul rând cred că industriile creative au un potențial enorm de a atrage și reține tinerii din Moldova aici în țară, ca ei să decidă să lucreze aici nu să se mute peste hotare”, a mai spus Karen R. Hilliard.

Autor:

Publicitate

Prin această ediție Moldova se raliază la săptămânile modei internaționale, care se desfășoară acum, în septembrie, cum ar fi la Milano și Paris. Mai mult decât atât, ne raliem și la un alt trend internațional - „see now, buy now”, ceea ce înseamnă că marile case de modă au început să prezinte pe podium colecțiile care se regăsesc imediat în magazine. Deci piesele din colecții vor putea fi cumpărate de pe raft chiar în zilele următoare.”

Show-urile din cele două zile ale evenimentului, care a avut loc la Showroom-ul Landrover-Jaguar-Volvo, au prezentat principalele tendințe globale ale acestei toamne: stilul sporty-chic, piesele de inspirație militară, gri-ul metalizat, volanele, botinele - adică tot ce se poartă în sezonul care urmează.

Evenimentul bianual „Moldova Fashion Days”, organizat sub marca „Din Inimă. Branduri de Moldova” este organizat de Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Moldova (APIUS), cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal