„În urma procesului de absorbţie Institutul de Medicină Urgentă va deveni o instituţie consolidată, care va asigura prestarea întregului spectru de servicii medicale ce ţin de asistenţa medicală spitalicească de urgenţă”, scrie drept argument Ministerul Sănătății.

Autoritățile promit că se vor reduce considerabil cheltuielile pentru aparatele administrative, dat fiind faptul că în urma reorganizării, Institutul de Medicină Urgentă va avea un singur conducător, o singură contabilitate, un serviciu resurse umane şi juridic unic.

Precizăm că Spitalul de Ortopedie și Traumatologie de la Chișinău a fost ridicat în 1964, sub egida lui Nicolae Testemițanu. Spitalul „Toma Ciorbă” e și mai vechi, fiind inaugurat în 1896.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!