Igor Dodon: Am colectat 350 mii de semnături pentru alegerile prezidențiale

Igor Dodon: Am colectat 350 mii de semnături pentru alegerile prezidențiale

Liderul PSRM, Igor Dodon care este candidat la alegerile prezidențiale din acest an, afirmă că a reușit să colecteze un număr de peste 350 mii de semnături în susținerea sa pentru alegerile prezidențiale.

„Graba strică treaba. Marian Lupu s-a grăbit să depună semnăturile într-o singură zi. Are complexe, că vrea să fie primul? Fără resurse administrative el nu putea acumula semnăturile acelea timp de o zi. Noi am acumulat în prima zi 10 mii de semnături, având o structură organizatorică puternică. Noi suntem pregătiți să mergem la Comisia Electorală Centrală în orice zi, dar noi vom utiliza luna septembrie pentru a discuta cu oamenii, legal. Până la ziua de astăzi noi avem colectate peste 350 mii de semnături. Dintre acestea 25 de mii sunt colectate de grupul de inițiativă cu date personale pe borderourile oferite legal de CEC. Celelalte semnături care se fac sub formă de sondaj, fără date personale, unde oamenii semnează că sunt gata să susțină candidatura lui Igor Dodon pentru funcția de președinte. Avem 350 de mii de astfel de semnături la această etapă”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune Național 4.

El susține că are dreptul legal de a face acest lucru. „Sarcina noastră este să acumulăm 500 mii de semnături. Astăzi, noi am reușit să acumulăm 20 mii de semnături. Dacă am depune semnăturile la CEC nu mai avem dreptul de a colecta semnături, nu poți să duci un ziar și să prezinți candidatul. Pentru mine nu contează numărul în buletin. În campania din 2014 am fost pe locul nouă și am avut și spoileri care ne-au furat careva voturi și am acumulat cel mai mare număr de voturi în acea campanie”, remarcă liderul PSRM.

Publicitate

Acesta totuși spune că va merge în următoarele zile la CEC pentru a depune semnăturile, odată ce va fi atins obiectivul de a colecta semnăturile a 20-25% din numărul total de alegători practic a fost atins.

Amintim că Marian Lupu este primul candidat care a depus semnăturile la CEC. El susține că a reușit să colecteze în câteva ore peste 20 de mii de semnături, fapt ce a stârnit critici dure din partea oponenților politici și a experților, care susțin că acest lucru nu este posibil într-o perioadă atât de scurtă. Ulterior, au apărut informații că în acest scop au fost utilizați angajații întreprinderilor de stat, care au fost convinși prin diverse metode să semneze pentru Marian Lupu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal