Piața auto din România a avut o creștere de aproape 70%, în august

Piața auto din România a avut o creștere de aproape 70%, în august

Piața auto din România a înregistrat în luna august cea mai mare creștere procentuală din Europa, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), scrie economica.net.

În rândul constructorilor auto, un număr de 27.855 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate luna trecută în Europa (Uniunea Europeană plus ţările EFTA), în creştere cu 39% faţă de 20.046 unităţi în luna august 2015, cota de piaţă a Dacia ajungând la 3,3%. De asemenea, în primele opt luni ale acestui an, pe piaţa din Europa au fost înmatriculate 289.073 autoturisme Dacia, cu 11,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

La nivel general, înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 9,5% în ritm anual în luna august 2016, datorită unor creşteri de două cifre înregistrate pe pieţele din Italia şi Spania precum şi vânzărilor solide de autoturisme low-cost. Un număr de 855.466 autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), comparativ cu 781.575 autoturisme înmatriculate în luna august 2015.

Publicitate

ACEA subliniază că performanţele din luna august sunt „impresionante” având în vedere că în mod normal luna august este una din cele mai slabe luni ale anului din cauza vacanţelor estivale. În plus, rezultatele pozitive din luna august vină după o cădere de 1,4% în luna iulie, când a luat sfârşit un şir neîntrerupt de 34 de luni consecutive de creştere a vânzărilor de autoturisme.

Toate marile pieţe auto europene au înregistrat creşteri în luna august, în frunte cu Italia unde înmatriculările au crescut cu 20,1%, urmată de Spania ( 14,6%), Germania (8,3%), Franţa (6,7%), şi Marea Britanie (3,3%). Pe primele opt luni ale anului, piaţa auto europeană a înregistrat o creştere de 7,8%, fiind înmatriculate 10,11 milioane autoturisme noi în UE şi ţările EFTA.

Piaţa auto din România a avut în luna august o creştere de 68,6%, cea mai mare creştere procentuală din Europa, fiind înmatriculate 12.411 autoturisme noi faţă de 7.362 de unităţi în luna august a anului trecut.

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Europa au înregistrat o creştere de 39% în luna august 2016 comparativ cu luna august 2015, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată de un constructor auto.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal