Castel Mimi și-a redeschis ușile pentru vizitatorii din întreaga lume

Castel Mimi și-a redeschis ușile pentru vizitatorii din întreaga lume

Pe 17 septembrie, Castel Mimi și-a celebrat cea de a doua renaștere. Inaugurarea castelului vinicol a avut loc în satul Bulboaca, raionul Anenii - Noi. Pe întreg parcursul zilei noua destinație turistică a fost vizitat de oaspeți din toate colțurile Moldovei, aceștia fiind ademeniți de istoria castelului, care se trage încă din anul 1893, precum și de arhitectura specifică a acestuia. 

În prezent edificiul reprezintă un patrimoniu cultural al țării. Inclus în top 15 capodopere arhitecturale din lumea vinului, acesta este o destinație unică pentru Republica Moldova. Ca și în spatele oricărui alt succes și aici este vorba despre o muncă colosală, care s-a soldat cu șase ani de muncă și care a implicat peste 600 de muncitori calificați, aceștia fiind ghidați de un designer italian cu renume internațional, Arnaldo Tranti.

„Am muncit șase ani, pentru ca astăzi să ne putem bucura împreună de acest castel, care a devenit unul de importanță internațională. Prin restaurarea Castelului, am adus un omagiu trecutului nostru, dar şi am pus un fundament pentru viitor. Castel Mimi tinde să devină o carte de vizită a Republicii Moldova, prin care să promovăm imaginea ţării acasă, dar şi peste hotarele ei”, a declarat Cristina Frolov, director general Castel Mimi.

Publicitate

Deși au format rânduri lungi pentru a-și procura o sticlă de vin și pentru ai delecta gustul acestuia în curtea primului castel vinicol din Moldova, oaspeții prezenți au spus că s-a meritat, deoarece atmosfera a fost una pe măsură. Nu a lipsit de la eveniment nici muzica bună, care a fost asigurată de către invitații Brio Sonores, Aura, Vitalie Dani, Машина Времени, Vali Boghean, Moldovan National Youth Orchestra.

Castelul Mimi are o istorie foarte bogată, iar începuturile acesteia stau la baza anului 1893, când ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi a hotărât să inaugureze un castel. La momentul actual, acesta a fost transformat într-un complex unic, cu o suprafață de peste 200 000 metri pătrați, care cuprind vechiul castel, edificii din perioada sovietică, clădiri ridicate în perioada contemporană, terase verzi, beciuri subterane, grădini, săli de degustare și bucătărie tradițională. De menționat faptul că aceste edificii au fost construite în stilul „chateau”-rilor franţuzeşti.

Iar pentru cei care nu au reușit să fie prezenți la deschidere, există și o veste bună, castelul Mimi este disponibil pentru vizitatori. Aceștia pot comanda deja excursii prin complexul istoric şi secţia modernă de producere a vinului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal