*Acest material este sponsorizat

CIVIC FEST 2016 continuă cu mai multe premiere şi evenimente speciale

CIVIC FEST 2016 continuă cu mai multe premiere şi evenimente speciale

Festivalului Internaţional „CIVIC FEST: Moldova pentru cetăţeni” continuă şi în luna septembrie să reunească cele mai active ONG-uri, proiecte de succes şi parteneri într-un dialog civic, schimb de bune practici și idei inovatoare la Chişinău, pe 23 septembrie 2016,  Summit Events str. Tighina 49/3, orele 09.00-18.00. Iar pe 26-28 septembrie, vă invităm, în premieră, la Cahul, în cadrul Festivalului International de film documentar pentru schimbare socială MOLDOX. 

„Promovarea bunelor practici şi a proiectelor de succes e o prioritate prin care facilitam colaborarea tuturor actorilor societaţii civile în direcţia schimbărilor pozitive pentru societatea noastră. Organizarea CIVIC FEST în regiuni devine nu doar o tradiţie, ci şi o scenă care generează parteneriate valoroase, initiative şi proiecte durabile - toate în beneficiul cetatenilor”, este de părere Sorin Mereacre, preşedintele Fundaţiei Est-Europene.

Vă aşteptăm să petrecem împreună ultimele zile de septembrie într-un spirit civic şi proactiv:

#Dezvoltare comunitară - cetăţeni activi pentru o schimbare reală

23 septembrie 2016, Summit Events, str. Tighina 49/3, Chişinău, 09.00-18.00.

Tematica acestei zile are drept scop atragerea şi motivarea tuturor actorilor şi cetăţenilor activi să susţină dezvoltarea comunităţilor prin generarea de noi idei, iniţiative şi proiecte de succes în diferite domenii: antreprenoriat şi integrare socială, participarea femeilor în procesele decizionale şi funcţiile de reprezentare, promovarea unui proces electoral transparent şi democrat, participarea tinerilor în dezvoltarea locală.

#MOLDOX şi CIVIC FEST - împreună pentru schimbare socială

25-29 septembrie 2016, Palatul de Cultură, Cahul, bd. Victoriei 18, 09.00-22.00

Capitala de Sud a Moldovei va găzdui prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film documentar pentru schimbare socială MOLDOX, în cadrul căruia se vor organiza activităţi, workshop-uri şi master klass-uri dedicate tuturor celor care vor şi pot să creeze schimbări sociale prin intermediul filmului documentar.

26-28 septembrie 2016, Palatul de Cultură, Cahul, bd. Victoriei 18, 09.00-18.00

În premieră, la Cahul, CIVIC FEST vine cu un format special şi un programamplu ce va conţine: paneluri de prezentare a proiectelor de succes, dezbateri şi sesiuni interactive Open Space, teatru social şi ateliere creative.

„Festivalul este un prilej deosebit de a ne împărtăşi cu experienţa acumulată de Fundaţia Friedrich Ebert în domeniul educaţiei şi participării civice. Programul oferă platformă şi pentru iniţiative inedite ale altor organizaţii şi grupuri de iniţiativă din regiune. Este un eveniment special prin faptul că se va desfăşura la Cahul şi va întruni cele mai diverse grupuri de cetăţeni din regiune. Iar faptul că CIVIC FEST se va desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional al Filmului documentar pentru schimbare socială MOLDOX, va conferi celor două evenimente o conotaţie şi energie specială”, susţine Ana Mihailov, coordonator de program al Friedrich-Ebert-Stiftung în Republica Moldova.

Reprezentanţii ONG-urilor sunt rugaţi să se înregistreze, completândformularul de participare în cadrul CIVIC FEST 2016. Termenul limită de înregistrare este până pe data de 20 septembrie curent. Participarea este gratuită.

Pentru a afla mai multe detalii despre desfăşurarea evenimentului vă invităm să urmăriţi pagina Facebook şi programul Civic Fest 2016.

CIVIC FEST 2016 este organizat şi implementat de către Asociaţia Obştească „Synergetica Eur/Est” cu suportul oferit de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung în Moldova, Festivalul de Film Documentar pentru Schimbare Socială ”MOLDOX”, Centrul CONTACT-Cahul, Primăria oraşului Cahul, Asociaţia Obştească ”Perspectiva”, Asociaţia Obştească ”Artena”, Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, Academia Nicolae Dumitrescu, YouthBank Moldova, Centrul ”ARTICO”, Compania Apă Bună şi ODA Company.

#Participă şi tu la sărbătoarea oamenilor activi!

Pentru informaţii suplimentare:

 Tel: (+373 22) 24 02 74

Mob: (+373) 69783606

e-Mail: [email protected]

www.civicfest.md

P.

P.

Vezi și aceste știri
Prețurile carburanților scad sub 25 de lei. ANRE a stabilit tarifele plafon pentru mâine

Prețurile carburanților scad sub 25 de lei. ANRE a stabilit tarifele plafon pentru mâine

Contrabandă cu peste 30 vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane lei. Șase persoane au statut de bănuit

Contrabandă cu peste 30 vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane lei. Șase persoane au statut de bănuit

Atenție la sobele defecte: În ultimele 24 de ore, nouă persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, dintre care una a decedat

Atenție la sobele defecte: În ultimele 24 de ore, nouă persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, dintre care una a decedat

Advertoriale
Victoriabank: Unica bancă din clasamentul celor mai buni 20 de angajatori din țară (VIDEO)

Victoriabank: Unica bancă din clasamentul celor mai buni 20 de angajatori din țară (VIDEO)

Proiectul „maib recomandă” se extinde: Beneficiază de servicii de consultanță de la parteneri

Proiectul „maib recomandă” se extinde: Beneficiază de servicii de consultanță de la parteneri

Teatru Fără Nume te invită la Repetiţia cu Spectatorii

Teatru Fără Nume te invită la Repetiţia cu Spectatorii

EMISIUNI
 • PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
  PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
 • Prepare for Future #11, Marcela Lefter - Viitorul energetic al Moldovei și al întregii planete
 • Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
 • Prepare for Future #10. Svetlana Dimitrioglo și Cătălina Bacalâm, despre digitalizarea globală a industriei fashion
 • DESCIFRAT| Interesele din spatele spargerilor de Telegram și securitatea cibernetică în era tehnologiilor informaționale (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Compensații: Cetățenii vor fi anunțați despre categoria de vulnerabilitate energetică atribuită treptat
 • 2
  Livada fraților Stăvilă: Cum pot fructele din Moldova să crească din bani europeni (VIDEO)
 • 3
  Dodon, despre războiul declanșat de Rusia: „Niciodată n-am condamnat agresiunea cuiva. Dacă Rusia atacă Transnistria, eu am să-i condamn” (VIDEO)
 • 4
  Ucrainenii trebuie să se pregătească pentru un alt atac masiv cu rachete începând de astăzi, anunță Ministerul de Interne din țara vecină
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.