STUDIU. 93% dintre moldoveni merg la farmacie, dar evită doctorii

STUDIU. 93% dintre moldoveni merg la farmacie, dar evită doctorii

Un studiu realizat de Magenta Consulting relevă că patru din zece moldoveni, atunci când răcesc, aleg să se trateze acasă, evitând să consulte medicul de familie. Chiar dacă aproape jumătate din populația Republicii Moldova reușește să evite doctorii, aceasta refuză, în majoritatea cazurilor, doar medicul, nu și administrarea preparatelor medicamentoase.

Așadar, 93%, adică nouă din zece moldoveni fac cumpărături la farmacie.

Cei mai mulți sunt respondenții, a treia parte din totalul celor intervievați, care cumpără medicamente o dată pe lună și mai rar. Printre aceștia se întâlnesc mai des bărbații, persoanele din mediul rural, și cei ce au un venit lunar cuprins între 1000 și 2000 de lei.

28% din respondenți susțin că merg la farmacie de câteva ori în decursul unei luni. Această categorie de oameni este reprezentată într-o măsură mai mare de către femei, moldovenii cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani și cei ce au venit lunar de peste 3000 de lei. Săptămânal farmaciile sunt vizitate de femei și cei ce stau la oraș.

Rezultatele sondajului Magenta Consulting arată că, indiferent de frecvența vizitelor la farmacie și de farmacie în special, doar o mică parte dintre locuitorii mediului rural le vizitează. Totodată, din întreaga populație a Republicii Moldova, doar 6% de moldoveni (nici a zecea parte) nu merg la farmacii.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial de 1129 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie - 8 octombrie, 2015.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.