VIDEO. Interviu cu directorul general Metro Moldova: Despre motivația de a fi mai buni și soluțiile orientate spre consumator

VIDEO. Interviu cu directorul general Metro Moldova: Despre motivația de a fi mai buni și soluțiile orientate spre consumator

În ultima perioada METRO Cash & Carry Moldova este tot mai prezent și activ în spațiul public, oferind diferite soluții și avantaje clienților, proiecte și concepte noi de dezvoltare. Care este motivația acestui ritm accelerat după 12 ani de succes pe piața locală, ne-am propus să aflăm chiar de la directorul general Metro Cash & Carry Moldova, Michele D’Íntrono.

Planurile și motivația METRO

Michele DÍntrono: „Totul pornește de la consumator, care este mai matur. E un client care se plimbă prin lume și vrea să găsească acasă ceea ce vede în străinătate. Este o motivație foarte mare pentru noi să ne schimbăm și să oferim serviciile și produsele potrivite”.

Publicitate

Concurența și dezvoltarea altor rețele de magazine nu sperie echipa Metro. Mai mult, specificul de amplasare a magazinelor Metro, un pic mai departe de consumator, este transformat cu success într-un avantaj - Totul sub un singur acoperiş.

„Desigur, apropierea față de zona de reședință a consumatorului poate fi o problemă, dar noi le oferim clienților totul sub același acoperiș. Cu asemenea suprafețe de vânzare nu putem fi în zonele de Centru ale orașului sau în zonele rezidențiale, pentru că pur și simplu nu sunt spații. Soluția pe care o propunem - un pic mai îndepărtat, dar cu prețuri potrivite și tot de ce ai nevoie sub același acoperiș. Acesta este un avantaj mare pentru consumatorii METRO”, a declarat directorul general Metro Cash & Carry Moldova, Michele D’Íntrono.

Unul din proiectele noi pe care le aduce pe piață este COMODA, un concept parțial importat din Ucraina. După experiența cu primul magazin, deschis la Metro Botanica la începutul acestui an, a urmat ce de-al doilea la Metro Stăuceni. Și planurile nu se opresc aici. Urmează Bălți, pentru că, spune dl Díntrono, și consumatorul de acolo merită. Obiectivul conceptului Comoda este de a arăta clienților competențe în alegerea produsului, preţuri accesibile, comoditatea de a proba aceste produse şi de a le achite la casa din raion.

„Proiectul respectiv nu are grijă doar de client, dar și de producător. Invit producătorii locali aici. Moldova este o țară cu tradiție în producerea textilelor și vrem să invităm producătorii să participe la proiectul respectiv”. Michele D’Íntrono.

Autor:

https://agora.md/videoframe/3341/620

Comunicarea și grija față de client

Când vorbim despre apropierea de client, conducerea Metro spune că în era actuală aceasta nu poate fi făcută doar cu propunere de preț, sortiment, certificare s. a. m. d. Comunicarea este extrem de importantă aici. „Am relansat pagina web, care este o cale de a fi mai aproape de clienții noștri, dar nu putem uita de puterea rețelelor de socializare. Recent am lansat pagina noastră de Facebook și urmează alte rețele de socializare. Nivelul de penetrare este minunat. Feed-back-ul pe care îl primim de la client este foarte important. Avem posibilitatea de a comunica direct, ceea ce e mai greu în spațiul de vânzare. Pe o rețea de socializare impactul este minunat. În doar câteva zile de la lansarea paginii de Facebook am primit un număr enorm de aprecieri și distribuiri. În era actuală nu puteam să uităm tehnologia și comunicarea directă și personalizată cu clienții noștri”, a mai adăugat directorul general.

În ultimele luni Metro a devenit activ și orientat spre consumatorul final (persoanele fizice) dar nu uită nici de clienții profesioniști. Clienţii profesionişti este esenţa afacerii companiei METRO Cash & Carry, prin urmare serviciile şi solutiile pe care le dezvoltă compania sunt menite să susţină afacerile lor.

Specific pentru clienţii Horeca (hotele, restaurant, catering) a fost creat serviciul de livrare lansând un punct centralizat de livrare de la magazinul METRO Botanica, unde investiţia a ajuns la cca 300.000 euro.

„Asta înseamnă că orice client horeca poate face comanda online, iar noi îi oferim sistemul de livrare. Vorbim de un sistem de livrare și nu de o simplă comandă. Ce am în vedere? Faptul că toate produsele sunt sub o umbrelă de certificat de maximă calitate și siguranță alimentară care este ISO 22.000. Asta înseamnă că produsul care intră în magazin este certificat până la frigider. Inclusiv sistemul de livrare este certificat”, a mai adăugat directorul general Metro Cash & Carry Moldova, Michele D’Íntrono.

Toți consumatorii atunci când vin la Metro găsesc soluții atât pentru afacerea proprie, cât și pentru nevoile personale, având pe rafturi o gamă largă de produse și un preț potrivit.

„Noi n am uitat de clienții noștri profesioniști. Ei sunt clienții noștri de bază. Cu asta am crescut. Conceptul cash&carry s-a născut special pentru ei”. Michele DÍntrono.

Autor:

https://agora.md/videoframe/3342/620

Acum patru ani, Metro a lansat proiectul ODIDO, care presupune dezvoltarea și modernizarea magazinelor de cartier cu o investiție minimă din partea proprietarilor. Pe parcursul timpului au fost deschise 30 de astfel de magazine în toată țara.

„Odată cu dificultățile economice pe care le traversează Republica Moldova am văzut că este din ce în ce mai greu pentru proprietarii de magazine să remodeleze magazinele. De aceea acum am pus proiectul în așteptare. Nu mai remodelăm magazine în momentul de față. Magazinele deja remodelate rămân. Așteptăm să se îmbunătățească situația economică și vom reporni acest proiect”, a mărtusit directorul Metro Moldova.

Susţinerea producătorilor locali

În timpul discuției, dl DÍntrono a recunoscut că raionul său preferat din magazinele Metro este cel cu fructe și legume proaspete. Astfel că nu e deloc surprinzător faptul că și-a propus să dezvolte proiecte de susținere a producătorilor autohtoni din domeniul agricol.

„Proiectul nostru cu producătorii de fructe și legume a pornit acum câțiva ani. Împreună cu Asociația Business-ului European și Banca Mondială am pornit un proiect de training pentru producători. Am adus un specilist în domeniu din Spania care a ținut traininguri cu peste 100 de producători în cinci orașe din Republica Moldova. Am vrut să le arătăm producătorilor autohtoni care sunt cerințele minime pentru un comerț civilizat. Nu ne-am oprit doar la rețelele de magazine din Republica Moldova. Le-am arătat și care sunt standardele cerute în restul Europei. Asta poate să le aducă producătorilor locali o posibilitate de a exporta marfa. Proiectul nu s-a oprit aici. După ce noi am implementat certificatul ISO 22000 am revenit cu un altel de training acum câteva luni, pentru a sprijini producția locală. Ne dorim să urmărim întreg procesul - de la sămânța din pământ până la raftul din magazin. Sunt proiecte frumoase. Ce ne mișcă, este că noi ne dorim să implementăm conceptul de „kilometrul 0”. Cu cât mai aproape de magazin este producătorul, cu atât mai proaspătă ajunge producția pe masa consumatorului sau la restaurant”, a conchis directorul Metro Moldova.

„De 12 ani suntem alături de consumatorii din Republica Moldova și vrem în continuare să stăm alături de producărorii locali”. Michele D’Íntrono.

Autor:

https://agora.md/videoframe/3343/620

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal