Potrivit ministrului Educației, Corina Fusu, au început procedurile de achiziții publice pentru renovarea a șase școli, dintre care deja în două școli au fost efectuate lucărări de reparații exterioare. De asemenea, s-a anunțat că recent a fost încheiat programul de pregătire a formatorilor naționali care vor instrui cadrele didactice și manageriale. În urma programului, până la sfârșitul anului curent, 10% dintre profesori și 30% dintre managerii școlilor de circumscripție vor trece etapa de formare continuă.
O altă referire a ministrului Educației a fost noua formulă de salarizare a cadrelor didactice și manageriale. În acest context, s-a vorbit despre importanța schimbării sistemului de renumerare a cadrelor didactice, acesta fiind văzut ca o soluție a problemei lipsei de profesori și educatori.
Membrul delegației Băncii Mondiale, Margo Hoftijzer, a prezentat o analiză a sistemului educațional de la noi din țară, din punct de vedere al accesibilității, echității, relevanței și eficacității. „Am evaluat fiecare treaptă de învățământ și am observat că ați înregistrat mai multe progrese în domeniul educației preșcolare. Totuși, mi-a atras atenția faptul că, deși nivelul de educație este înalt, rata de angajare în câmpul muncii, conform studiilor obținute de specialiști, este relativ scăzută. La munci care nu necesită studii superioare sunt angajați specialiști supracalificați”, a spus Hoftijzer.
Perioada de implementare a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” este aprilie 2013- august 2018.
Reporter stagiar: Elena Baranov
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.