Confruntări violente între polițiști și protestatari în localitatea Charlotte, SUA

Confruntări violente între polițiști și protestatari în localitatea Charlotte, SUA

Doisprezece polițiști au fost răniți marți seara în localitatea Charlotte, din statul Carolina de Nord, în estul SUA, în confruntări survenite după ce un afro-american a fost ucis de un polițist de asemenea de culoare, potrivit autorităților și mass-media locale, informează AFP citat de Agerpres. 

Totodată, potrivit mass-media, un număr nedeterminat de civili au fost răniți în ciocniri.

După decesul lui Keith Lamort Scott, de 43 de ani, manifestanții s-au reunit lângă locul unde acesta a fost ucis, agitând pancarte pe care se putea citi 'viețile negrilor contează' și scandând sloganuri precum 'fără justiție nu poate fi pace', potrivit unui post local de televiziune.

Publicitate

În timpul confruntărilor, 'în jur de 12 polițiști au fost răniți, dintre care unul a fost lovit cu o piatră în cap', a informat pe Twitter poliția din Charlotte-Mecklenberg. Acești polițiști au fost răniți 'când apărau comunitatea noastră în timpul unei manifestații', a adăugat poliția într-o altă postare pe Twitter.

Postul local WSOC-TV a precizat că poliția a recurs la arme antirevoltă și la gaze lacrimogene în încercarea de a stăvili furia mulțimii. Mai multe vehicule ale poliției au fost atacate și avariate, potrivit autorităților.

Polițistul responsabil de uciderea lui Keith Lamont Scott, polițistul afro-american Brentley Vinson, a fost suspendat din funcție. Potrivit postului local de televiziune, el făcea parte dintr-un grup de polițiști mandatați să aresteze un suspect.

Keith Lamont Scott, care nu era persoana căutată, se afla într-o mașină din parcarea unui imobil și era în posesia unei arme de foc, potrivit poliției. În schimb, apropiații săi afirmă că el nu avea decât o carte în mână.

Discuția a escaladat și polițiștii au afirmat că s-au simțit amenințați de Keith Lamont Scott, ceea ce i-a făcut să deschidă focul.

Primarul din Charlotte, Jennifer Roberts, i-a îndemnat pe locuitorii orașului la calm. Acest caz 'merită răspunsuri și o anchetă completă va fi declanșată', a promis aceasta pe Twitter, subliniind că dorește să lucreze în acest dosar cu responsabili ai comunității afro-americane.

Tensiunile rasiale au reizbucnit în SUA în ultimii doi ani, ca urmare a unei succesiuni de erori și violențe din partea poliției, de cele mai multe ori față de afro-americani neînarmați.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal