Agenția de presă Reuters a trimis jurnaliștii săi la 11 secții de vot din Federația Rusă, în cadrul alegerilor în Duma de Stat. În rezultat, practic peste tot au fost descoperite fraude electorale.
În timpul alegerilor parlamentare care au avut loc pe 18 septembrie în Federația Rusă, Agenția de presă Reuters a trimis jurnaliștii săi să supravegheze procesul de vot la 11 secții de vot din regiunea centrală și vestică. Astfel, ei au descoperit discrepanțe semnificative la trei secții de vot, și diferențe semnificative în altele patru. Cei de la Reuters au asistat la dispariția voturilor destinate opoziției, presiuni la adresa alegătorilor în schimbul banilor, număr de voturi mai mare față de cel al alegătorilor.
Alegerile au fost un triumf pentru președintele Vladimir Putin, care a obținut trei pătrimi în camera inferioară a Dumei de Stat.
În orașul Ufa din regiunea Bașkortostan, din regiunea centrală a Rusiei, jurnaliștii Reuters au calculat 799 persoane care au votat la unul din sedii. După închiderea secției de vot responsabilii au declarat că au fost 1689 de persoane care și-au exprimat votul. Într-o altă secție de vot din orașul Saransk din regiunea Mordovia jurnaliștii au calculat 1172 de persoane care au votat, însă oficialii au declarat că au fost 1756. Tot în Saransk unu din jurnaliști a primit un permis temporar de vot și a reușit să voteze pentru unul din partidele din opoziție. Însă, în rezultatele finale nu figura nici un vot pentru partidele din opoziție.
Înainte de închiderea secțiilor de vot, diverși activiști au semnalat fraudări și proceduri dubioase în diverse secții de vot, astfel că au apărut videouri în care funcționarii guvernamentali introduceau buletine de vot completate.
«Так, девочки, быстро...» УИК 1198, Белгородская обл. https://t.co/p7uuTFBD16 pic.twitter.com/u1I6LwikGP
— Рустем Адагамов (@adagamov) 19 septembrie 2016
Cei de la Reuters scriu că fraudele care le-au descoperit „puțin probabil sunt la o scară atât de largă pentru a putea modifica rezultatele alegerilor. Ceea ce a fost descoperit este doar un fragment din ceea ce se întâmplă la alegerile în partea rurală a Rusiei.”
Analiștii politici din Federația Rusă au declarat că succesul lui Putin la aceste alegeri se datorează absenteismului masiv și a puținilor opozanți care au decis să meargă la alegeri.
Vezi și aceste știri

Dodon, după ce procurorii au solicitat mandat de arest: „Împotriva unui lider de opoziție este format un grup de investigație compus din peste 50 de persoane”

Elevii din Republica Moldova au cucerit trei medalii de bronz și mențiuni de onoarela Olimpiada Europeană de Fizică

Maia Sandu, absolventă a Harvard Kennedy School, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoției 2022 (VIDEO)
Advertoriale

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team
