Dieselgate: Volkswagen va repara toate vehiculele afectate din Europa până în toamna anului viitor

Dieselgate: Volkswagen va repara toate vehiculele afectate din Europa până în toamna anului viitor

Grupul german Volkswagen AG s-a angajat să repare toate maşinile din Europa implicate în scandalul emisiilor (Dieselgate) până în toamna anului viitor, a anunţat Comisia Europeană.

Comisarul pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, s-a întâlnit cu un membru al Consiliului de Administraţie al Volkswagen, care a dat asigurări că până la sfârşitul anului va fi prezentat un plan pentru informarea clienţilor cu privire la necesitatea reparaţiilor, astfel încât maşinile să îndeplinească normele UE privind emisiile de oxid de azot, scrie mediafax.ro.

De asemenea, grupul german a promis că până în toamna anului viitor va repara toate maşinile din Europa echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel şi va oferi clienţilor un certificat de conformitate, a anunţat 'Christian Wigand, purtător de cuvânt al comisarului pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen.Vera Jourova lucrează cu grupurile de clienţi ai VW pentru a presa grupul german să-şi compenseze clienţii din Europa, aşa cum s-a întâmplat în SUA în urma scandalului emisiilor.

Publicitate

Recent, şeful producătorului auto, Matthias Mueller, a respins solicitările ca VW să compenseze clienţii europeni din cauza scandalului emisiilor, aşa cum s-a întâmplat în SUA. Mueller a declarat, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, că un acord similar ar fi neadecvat şi imposibil din punct de vedere financiar.

„Nu este acceptabil ca Executivul să nu-şi asume niciun fel de consecinţe reale în urma scandalului emisiilor şi să dea un cec în alb pentru înşelătorii şi decepţii. Trebuie să se explice de ce companiile din Germania nu plătesc amenzi. Nu este în regulă ca şoferii europeni de maşini VW să fie trataţi mai rău decât cei din SUA”, a afirmat Oliver Krischer, parlamentar german de la Partidul Verzilor, de opoziţie.

VW a anunţat recent că va plăti 15,3 miliarde de dolari după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori şi să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal