Întrebat ce crede despre Maia Sandu, Plahotniuc a spus că nu are o părere. „O ştiu doar cât a făcut parte din cele două guvernări cu noi. Nici în prima guvernare, nici în a doua, ea nu a avut nici o problemă să devină ministru cu voturile PDM şi chiar cu votul meu. În mod straniu, toate criticele ei publice la adresa noastră au apărut doar după ce PLDM nu a mai pus-o ministru. Abia atunci a plecat din Guvern şi şi-a făcut şi ea partid”, spune Plahotniuc.
 
„Probabil avea nevoie de atacurile asupra mea ca să-şi poată crea și creşte partidul, iar eu nu văd nici o problemă aici, v-am spus doar că sunt câteva partide care s-au construit pe această cale. Ele nu au niciun proiect politic, nu prezintă nici o viziune, se luptă doar cu duşmani închipuiţi şi liderii lor o fac pe sfinţii sau martirii. Dar am mai avut noi sfinţi și martiri din ăştia…”, mai adaugă prim-vicepreședintele PD.
 
Plahotniuc a mai adăugat că Maia Sandu ar putea ieși din cursa electorală. „Mă gândesc că o să aibă grijă Ţopii să o scoată din alegeri sau să o aducă la un scor cât mai mic”, a conchis Plahotniuc.
 
Amintim că Partidul Platformei Demnitate de Adevăr alături de PAS susțin ideea unui candidat comun, care ar putea fi sau Andrei Năstase, sau Maia Sandu. 
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!