„În cadrul organizării Zilei Naționale a Vinului ne-am propus să întâmpinăm oaspeții care sosesc în Republica Moldova cu un simbol al țării noastre - vinul. Vinul este produs dintr-un soi autohton, l-am ambalat în sticluțe mini-naturale și îl înmânăm fiecărui oaspete al țării noastre în scopul de a trezi curiozitate pentru legendele vinificației Republicii Moldova și în același timp pentru ai invita să participe la Ziua Națională a Vinului”, a declarat Vladimir Grosu, vicedirectorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

„Prin aceasta dorim să susținem producătorii autohtoni, să promovăm acele produse moldovenești, care nu sunt atât de multe, dar le avem și vrem să ne mândrim. În acest scop, în parteneriat cu colegii noștri, am organizat această acțiune - să promovăm și să susținem producătorii autohtoni, în cazul dat desigur, sunt producătorii de vinuri” a menționat Petru Jardan, director general „Avia Invest”.

Pe parcursul celor 4 zile ale campaniei, în zona „sosirii” a Aeroportului Internațional Chișinău, în zona special amenajată cu decor în stil tradițional, promoterii „Wine of Moldova” îmbrăcați în costume naționale vor distribui cele 5688 de sticle cu vin. Totodată, ei vor informa pe cei sosiți în țară despre activitățile desfășurate în Capitală cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale a Vinului. 

„Acest eveniment este organizatt pentru a arăta celor care vin în țara noastră, turiștilor, că avem cu ce ne mândri, că țara noastră este foarte bogată și de ce nu, pentru că avem cele mai bune vinuri”, a spus Luminița Ghemu, promoter „Wine of Moldova”. 

Călătorii au rămas plăcut surprinși de acest eveniment și de primirea călduroasă de care au avut parte. 

Pe 1-2 octombrie, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată cea de-a XV-a ediție aniversară, cu genericul „Omul- Sufletul Vinului” și va avea brandul unic de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!