VIDEO. A fost inaugurat iHUB! Cum arată primul co-working la Chișinău

VIDEO. A fost inaugurat iHUB! Cum arată primul co-working la Chișinău

Pe 28 septembrie a avut loc inaugurarea unui co-working la Chișinău - iHUB. Centrul are drept scop găzduirea start-up-urilor și a liber-profesioniștilor din domeniu IT.  Participanții vor avea posibilitatea să se conecteze la rețele locale și internaționale de investitori, să întâlnească potențiali parteneri, să profite de programe utile și să beneficieze de un spațiu de lucru adaptat tendințelor din domeniu.

„Presupune o serie de inițiative, una din ele este oferirea unui spațiu pentru start-upuri inovative și promițătoare. Cât și conectarea la rețeaua globală „Seed Forum”, care este deja prezentă în 46 de țări, ceea ce presupune acces la investitori, acces la alte tipuri de evenimente, net-working și altele”, a declarat Ana Chirița, coordonatorul proiectului iHUB.

Lansarea iHUB va fi continuată de competiția „Seed Forum Moldova”, unde vor concura cele mai promițătoare start-upuri din țară pentru a obține dreptul de a accesa rețeaua globală Seed Forum. „Având toate ingredientele pentru a dezvolta industria, este necesar ca tinerii să fie atrași în acest domeniu, să fie create condiții. iHUB-ul este acea zonă, unde ei se vor concentra, vor avea un mediu creativ, vor putea interacționa și face transfer de cunoștințe”, a precizat Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

„Inițiativa a început cu 3 ani în urmă la Kiev. În acest moment avem 4 centre iHUB în Kiev, până la sfârșitul anului vor fi 5, va fi deschis unul la Ivanofrancivsk. De asemenea, cu jumătate de an în urmă am deschis un centru în Georgia, și aceasta este a treia țară, al șaselea iHUB în Moldova, Chișinău”, a precizat Dimitrii Podolev, președintele „Seed Forum” al Europei de Est și conducătorul centrului iHUB.

iHUB are drept scop dezvoltarea comunității IT din Republica Moldova, de asemenea susținerea ideilor și a start-upurilor și este creat cu suportul Guvernului Regatului Norvegian în cadrul unui parteneriat public-privat dintre Universitatea Tehnică a Moldovei și Centrul de Excelență în domeniu TIC „Tekwill” finanțat de USAID.

„Este bine că sunt mai multe locuri de co-workinguri și este din ce de ales, deja nuștiu dacă vor fi mentori sau persoane care o să ne ajute în dezvoltarea start-upurilor, dar o să vedem pe parcurs”, a spus Victor Grosu, start-uper.

Toți cei care vor să participe în cadrul acestui proiect, se pot înscrie pe site-ul(este în proces de lucru) proiectului, iar dacă start-upul este din domeniului IT și este unui tehnologic, atunci poți beneficia de un spațiu oferit de iHUB în schimbul unei plăți on-line.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.