Potrivit IPN, Plahotniuc a mai menționat că Moldova lucrează la instituirea unei democrații de piață liberă, orientată spre vest.

„Putem fi pro-vest fără să fim anti-ruși”, este una din ideile expuse în editorialul semnat de cel care se numește în revistă „coordonator executiv al consiliului coaliției de guvernare, și vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova”.

Amintim că săptămâna trecută doi congressmani americani au semnat o rezoluție prin care cer ca Statele Unite să îi pună pe o listă neagră pe mai mulți demnitari din țara noastră, pentru că ar avea legături cu Plahotniuc, dar și că ar fi contribuit „Furtul Miliardului”.

Articolul acestuia poate fi citit mai jos, în engleză:

Anterior editoriale în presa străină au mai scris și prim-ministrul Pavel Filip, dar și președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

La mijlocul lunii august, PDM a semnat un contract de 650 de mii de dolari cu firma de lobby și PR americană „Podesta Group”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!