La Biblioteca Naţională a fost lansată „Nocturna Bibliotecilor 2016”

La Biblioteca Naţională a fost lansată „Nocturna Bibliotecilor 2016”

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova a dat start ediției din acest an a „Nocturnei Bibliotecilor”. Evenimentul tradițional din cadrul campaniei de informare „Ne vedem la bibliotecă!”, a avut loc la Biblioteca Națională și a fost organizat în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu susținerea Ministerul Culturii al Republicii Moldova și a Programului Novateca.

La eveniment au participat personalități din domeniul culturii, bibliotecari și oficiali, printre invitații de onoare numărându-se Dragoș Neagu, preedinte ANBPR, reprezentanți ai Programului național Novateca, precum și formația „Akord”, ambasadorii campaniei „Ne vedem la bibliotecă!”

„Bibliotecile din ambele ţări îşi deschid uşile în afara orelor programului de lucru şi îşi primesc oaspeţii cu experimente culturale în premieră, încercînd să-şi surprindă vizitatorii cu oferte inedite”, a precizat Preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din Moldova, Mariana Harjevschi.

În acest an, evenimentul include diferite activități culturale: excursii la cea mai mare bibliotecă din țară, întâlniri cu scriitori, artiști, istorici, cercetători, profesori, bibliotecari, jurnaliști, oameni de cultură; proiecţii şi prezentări de filme, master-class de canto susținut de formația „Akord”, lansări şi prezentări de carte; expoziţii de pictură, grafică, sculptură, fotografie, prelegeri; recitaluri de poezie; concursuri cu premii și altele.

Rolul acestui eveniment este de a oferi utilizatorilor servicii noi și attractive, a declarat preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Dragoş Neagu, prezent și el la eveniment. Pe când, directorul Programului „Novateca”, Evan Tracz, a afirmat că „este o seară frumoasă pentru a ne vedea la bibliotecă”. „Grație programului „Novateca”, astăzi bibliotecile au devenit importante puncte de informare, de socializare, de coagulare a spiritului comunitar, și pot oferi utilizatorilor din toate categoriile de vârstă o suită întreagă de activități și servicii utile”, a mai declarat Evan Tracz.

Acţiuni culturale similare au fost organizate şi la alte biblioteci din ţară.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.