Potrivit lui Gofman jaful secolului a fost realizat în trei etape, care au fost mediatizate pe larg, iar acei de la putere încearcă să ascundă acest fapt.

„Vlad Plahotniuc încearcă să-i sacrifice pe complicii săi: Platon, Shor, Iaralov, Filat, etc. Iar aceștia au început să înțeleagă că deja au fost sacrificați și amenință că vor arunca în aer sistemul politic din Republica Moldova, unde sunt implicate persoane din Parlament, Guvern, instituții de stat care urmau să stopeze acest jaf al secolului”, a declarat Mihail Gofman pentru crimemoldova.com

Deasemenea, întrebat de ce niciuna dintre dezvăluiri nu a fost însoțită de material probator pentru credibilitate, Gofman a răspuns că a dat mai multe probe, dar îi este frică pentru siguranța sa și a familiei sale. 

După publicarea anumitor informații și material probator în presă, am solicitat în februarie 2016 să se acorde protecție de stat pentru mine și familia mea. De asemenea, am solicitat conducerii CNA să fiu informat despre esența materialelor în cauză, însă am fost informat că aceste informații și materiale niciodată nu au fost elaborate și că nici nu există. Totodată, mi s-au propus funcții, bani, orice doresc pentru a păstra liniștea”, a mărturisit Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA. 

În declarațiile sale, Gofman, îi învinuiește pe Leancă și Gaburici de semnarea celor două ordonanțe secrete privind acordarea a 14,2 miliarde de lei. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!