CEC a înregistrat doar 4 din cei 8 candidați care au depus actele în ultima zi de colectare a semnăturilor. Astfel, numărul total al candidaților se reduce la 12 candidați.
În cazul Anei Guțu, candidat al Partidului Dreapta, s-a constatat că sunt peste 17 mii de semnături. Aici însă au început mai multe declarații dure între membrul CEC Sergiu Gurduza și alți colegi de-ai săi, care i-a acuzat de neglijență și că nu ar fi verificat listele corespunzător.
Discuțiile au continuat și când a fost înregistrat un alt candidat, Valeriu Ghilețchi.
„Am fost colegi o perioadă. O să votăm împotriva. Pentru mine este clar - nu s-a făcut verificarea semnăturilor”, a declarat Gurduza. Următorul candidat care a fost înregistrat a fost Maia Laguta, care a avut puțin pest 15 mii de semnături. În toate trei cazuri Gurduza a votat contra.
Ultimul candidat, Silvia Radu a fost înregistrată.
Patru „fără noroc”
În cazul lui Ion Dron, s-a constatat că o parte din semnături nu sunt valide, fapt care duce la micșorarea numărului de raioane/municipii și duce la respingerea cerererii de înregistrare a lui la funcția de președinte.
Analistul politic Roman Mihăieș nu a fost înregistrat. Acesta a prezentat peste 15 mii de semnături, însă s-a constatat că în doar 13 raioane/municipii din minim 18 întrunește condițiile de validitate (minim 18).
Același lucru s-a costatat și în cazul fostului premier, Vasile Tarlev. Astfel acesta a întrunit doar în 17 raioane din 18 minim. Vitalia Pavlicenco, înaintată de mai multe partide a reușit să adune puțin peste 15 mii. Însă și ea doar în 14 raioane a depășit cifra de 600 de semnături, fiind și ea respinsă.
Astfel, lista finală a candidaților în buletinul de vot ar arăta astfel:
1. Marian Lupu (PD)
2. Mihai Ghimpu (PL)
3. Iurie Leancă (PPEM)
4. Andrei Năstase (PPPDA)
5. Inna Popenco (Ravnopravie)
6. Dumitru Ciubașenco (PN)
7. Maia Sandu (PAS)
8. Igor Dodon (PSRM)
9. Silvia Radu (independentă)
10. Maia Laguta (independentă)
11. Ana Guțu (Partidul Dreapta)
12. Valeriu Ghilețchi (independent).