„Am aflat de la avocat că trebuie să fiu la judecătorie. Stau în subsol, câteva zile am stat fără ferestre, sunt șocat. Peste opt ore, după carantină, am fost aruncat în subsol. Nu am știut procedura, nu am cerut explicație. Abia pe urmă am aflat că trebuie să stau cel puțin o săptămână acolo, înainte de a ajunge în celulă”, le-a povestit Donică jurnaliștilor.

Activistul a spus că nu a primit de la penitenciar plapumă, ci doar săpun. „Sincer să vă spun nu știu la ce decizie să mă aștept. Cred că voi fi dus înapoi la pușcărie”, a mai spus Donică.

„Nu am făcut nimic penal”

Întrebat dacă regretă gestul, Donică a spus că nu a făcut nimic penal. „El (n.r. - Octavian Armașu) ne-a pus pe spatele nostru datorii. Eu am considerat că dacă nu s-a săturat să ia bani, i-am dat o căldare cu lapte să se sature. El este primul vinovat de această ilegalitate”, a spus activistul.

„Sunt după gratii fiindcă au vrut să stopeze protestul meu. Chiar dacă eu am făcut o contravenție, nu înțeleg de ce au fost evacuate căsuțele (n.r. - rulotele) de lângă Guvern, cele care nu au nicio legătură cu fapta dată”, a conchis bărbatul.

Amintim că acum două săptămâni Andrei Donică a vărsat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în timp ce oficialul mergea pe stradă, lângă Guvern, neînsoțit de nimeni. Ulterior, Donică a fost reținut pentru huliganism, iar Armașu a declarat, într-o emisiune televizată, că-l iartă pe Donică.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!