„Trăiesc liber, deschis, fără frică”! Cum se vor desfășura Zilele Coming Out 2016

„Trăiesc liber, deschis, fără frică”! Cum se vor desfășura Zilele Coming Out 2016

Zilele internaționale a coming out-ului se marchează anual la 11-15 octombrie și sunt desfășurate sub sloganul „Trăiesc liber. Deschis. Fără frică”. Zilele Coming Out 2016 oferă câteva activități ale căror scop este sporirea vizibilitatății lesbienelor, gay-ilor, bisexulilor, persoanelor transgen și celor neconforme cu normele de gen în societate și sensibilizarea publicului cu privire la viață, trăirile și exepriențele persoanelor din comunitatea LGBT din Republica Moldova.

Organizatorii evenimentului consideră o normalitate relațiile dintre persoanele de același gen și cer integrarea lor în societate fără frică. „Noi dorim să celebrăm curajul oamenilor care își asumă responsabilitatea față de cei toți din jur. Noi încurajăm demnitatea umană a persoanelor LGBT. Noi celebrăm diversitatea, ne bucurăm pentru oamenii care sunt exemplu pentru alții, care își găsesc jumătatea indiferent de gen”, a menționat coordonatorul de Program Dezvoltarea Comunității LGBT, Artiom Zavadovschi.

Activitatea Centrului de Informaţii GENDERDOC-M este îndreptată spre apărarea şi promovarea drepturilor LGBT, precum şi informarea societăţii din Republica Moldova privind întrebările despre LGBT.

Publicitate

„Noi vrem libertate la locul de muncă, în societate și oriunde ne-am afla. Noi nu vrem să fim intimidați și noi luptăm și vom lupta pentru aceasta. Noi avem multe persoane în echipa LGTB și noi suntem demni de noi și alegerile noastre. Ne bucurăm că încurajăm persoane care nu se eschivează să se includă în echipa noastră”. a declarat directorul executiv al Centrului de informaţii GENDERDOC-M, Anastasia Danilova.

Centrul de Informații GENDERDOC-M organizează, pe 11 octombrie, Vernisajul expoziției „Coming out prin pictură” realizată de persoanele LGBTQ din Moldova și dedicată Zilei internaționale a coming out-ului. „Uneori emoțiile noastre vizavi de procesul de coming out, adică conștientizarea, asumarea voluntară și/sau publică a identităților noastre neheterosexuale sau a identităților de gen care nu corespund sexului atribuit la naștere, pot fi mai bine exprimate prin artă decât cu cuvinte”, a menționat organizatorul GENDERDOC-M.

Programul zilelor Coming-out se desfășoară în perioada 11-15 octombrie și sunt la cea de-a treia ediție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal