În aceste condiții, șoferii sunt rugați să circule cu viteză redusă și să mărească distanţa de siguranţă în trafic, să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare. De asemenea ei sunt rugați să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta asigură o vizibilitate foarte bună, iar starea de funcţionare a ştergătoarelor, și instalaţiilor de climatizare şi dezaburire să fie bună. 

Totodată IPG sfătuie şoferii să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să folosiţi cu preponderență frâna de motor, iar pe timp de ploaie, să includă din timp ştergătoarele de parbriz.

Din cauza vremii reci și instabile, inspectorii de patrulare s-au mobilizat în număr mare pe străzi pentru a asigura buna desfășurare a traficului rutier și pentru a putea reacționa prompt la toate solicitările cetățenilor.

Amintim că meteorologii au emis cod galben de înghețuri, la noapte va ploua în toată țara, iar în primele ore ale dimineţii se prevăd înghețuri la suprafața solului de până la minus trei grade. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!