Locuitoriisatelor din raionul Orhei au declarat că au obosit să aștepte ca politicienii de la Chișinău să atragă atenția asupra problemelor lor, ale cetățenilor simpli. Din acest motiv, își leagă speranțele de alegerea Innei Popenco - băștinașa lor, candidatul din popor, cea care cunoaște cu ce greutăți se confruntă cetățenii Moldovei în viața de zi cu zi.

În timpul întâlnirilor, oamenii au apreciat pozitiv schimbările realizate în Orhei, menționând că s-au convins că autoritățile locale pot fi responsabile și orientate asupra nevoilor populației.

În același timp, alegătorii consideră că transformările reale nu trebuie să se limiteze doar la un singur centru raional și trebui să fie extinse, pentru început, în raionul Orhei, iar apoi - în întreaga țară.

Printre îngrijorările speciale ale cetățenilor, exprimate în cadrul discuțiilor cu Inna Popenco, au fost menționate întrebările privind dezvoltarea gospodăriilor agricole, repararea drumurilor, reglementarea de către stat a prețurilor produselor de bază, extinderea rețelei de magazine sociale din Orhei, dar și crearea unui program prezidențial pentru susținerea familiilor tinere și a specialiștilor.

Inna Popenco a declarat că soluționarea acestor probleme se regăsește în programul său electoral, întocmit în baza experienței de restabilire a ordinii în Orhei. Popenco a adăugat că susținerea populației, creșterea securității sociale, grija pentru bătrâni și crearea condițiilor de dezvoltare pentru tineret sunt prioritățile esențiale ale mandatului său, în timp ce întrebările legate de geopolitică sunt pe planul doi. Dintre măsurile economice, Inna Popenco vrea să combine mecanismele de piață și de planificare pentru a stimula creșterea economică, mai cu seamă în domeniul agricol, din contul protecției și sprijinului producătorului autohton.  

Participanții la întâlnirile electorale i-au urat Innei Popenco victorie, încurajând-o să meargă spre scopul stabilit, în ciuda condițiilor inegale în cursa prezidențială.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.