Ședința de Judecată pe cazul Victoriei Pruteanu a fost amânată

Ședința de Judecată pe cazul Victoriei Pruteanu a fost amânată

Ședința de judecată în cazul Victoriei Pruteanu, care și-a înjunghiat soțul pentru a se apăra, a fost întreruptă și progamată pentru o altă zi. Astăzi a fost audiat un martor al acuzării, însă acesta „a comunicat foarte multe fapte relevante pentru apărarea Victoriei Pruteanu”, a declarat avocatul acesteia, Vadim Vieru.

Conform declarațiilor oferite de avocat, martorul audiat astăzi în cadrul ședinței de judecată în cazul Victoriei Pruteanu, a oferit declarații precum că asistența socială și polițistul nu au întreprins nimic pentru a fi prelungită ordonanța de protecție, deși acest lucru era necesar.

„La ședința de astăzi s-a încercat ca și data trecută să prezinte fapte împotriva Victoriei, precum că ea era o persoană depravată sau că își înșela soțul, însă toate astea sunt doar niște presupuneri prezentate de acuzare”, a declarat avocatul apărării.

Acuzarea solicită 12 ani de închisoare pentru Victoria Pruteanu, însă apărarare crede că acest lucru este un paradox care sfidează toate garanțiile pe care statul s-a obligat să le respecte.

„Acest caz chiar este un paradox, ea a fost victima violenței în familie, iar acest lucru este recunoscut de toți inclusiv de către reprezentanții statului, de către acuzator. Nimeni nu poate să explice în instanța de judecată cum s-a ajuns să fie făcută această trecere de la victimă la acuzator, și acum încearcă să găsească anumite învinuiri”, a menționat Vadim Vieru.

Sora Victoriei Pruteanu a acuzat instanțele că nu ar fi luat măsuri de siguranță și nu ar fi întreprins nimic pentru apărarea surorei ei, ea crede că dacă s-ar fi luat măsuri la timp, acest lucru nu s-ar fi întimplat.

„Nici la puiul ce de șarpe nu-i dorești așa rău, tot timpul să-ți bată așa joc de tine. Când s-a adresat la poliție, atunci nu au putut să întreprindă nimeni măsuri că se adresa. Dar dacă se întâmpla invers, copii ăștia cu cine creșteau acum? Cum poți să fii atât de dur să ceri 12 ani”, a declara sora acuzatei Victoria Pruteanu.

Vic­to­ria Pru­teanu face parte dintr-o fami­lie social vul­ne­ra­bilă și, după dece­sul părin­ți­lor, are la între­ți­nere cinci copii minori. Aceasta a fost acuzată la 12 ani de închisoare pentru că și-a înjunghiat mortal soțul, în încercarea de a se apăra de abuzurile acestuia.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal