Avocatul lui Filat: Shor va fi audiat, iar prezentarea în instanță a lui Platon, Gofman și Reidman a fost respinsă

Avocatul lui Filat: Shor va fi audiat, iar prezentarea în instanță a lui Platon, Gofman și Reidman a fost respinsă

Procurorii nu s-au prezentat în a doua parte a ședinței de judecată pe dosarul lui Vlad Filat, fără să fie invocate careva motive. Astfel, ședința a fost amânată. Avocatul lui Filat susține că la Curtea de Apel nu se face un proces echitabil.

Avocatul lui Vlad Filat susține că În a doua parte a ședinței de judecată care a avut loc astăzi, procurorul Adriana Bețișor, precum și procurorul Curții de Apel nu s-au prezentat. Astfel, ședința a fost amânată.

„Ședința de astăzi a fost din două părți. Prima parte s-a terminat până la prânz, ulterior trebuia să continue, însă procurorii nu s-au prezentat în instanță. Astfel ședința a fost amânată pentru ziua de mâine. Comportamentul procurorilor este de neînțeles. Noi am cerut recuzarea procurorului din considerentele invocate și în instanța de fond: procurorul Adriana Bețișor și-a permis ca de la primele apariții în presă să spună că Vlad Filat este vinovat de săvârșirea unor infracțiuni și a scos în presă anumite scheme pe care le-au desenat ei la buna lor discreție, lăsând să se înțeleagă faptul că Vlad Filat este vinovat de săvârșirea unor infracțiuni. Ulterior, ea a făcut mai multe informații publice și în consecință au apărut materiale în care se spune că Vlad Filat este vinovat de furtul din sistemul financiar-bancar și că ar fi primit peste 800 milioane de dolari. Este o minciună, fiindcă chiar și procurorul ulterior a făcut alte declarații și alte sume în lei. Dumneaei a încălcat grav principiul prezumției nevinovăției ”, a declarat avocatul Igor Popa.

Publicitate

Recuzarea procurorului a fost respinsă. Totuși avocatul lui Filat consideră că această decizie este una neîntemeiată.

Avocatul lui Filat afirmă că a solicitat ca la această ședință să fie audiate trei persoane din Federația Rusă, însă contrar prevederilor codului de procedură penală prezența acestora în instanță a fost pusă pe seama avocaților.

La ședința din 25 octombrie 2016 instanța a acceptat să fie audiat în instanță Ilan Shor, iar prezența martorilor Veaceslav Platon, Mihail Gofman și Oleg Reidman a fost respinsă.

„Judecătorii resping solicitările fără să intre în esența cererii. Concluzia de astăzi este că în Apel nu se face un proces echitabil. Judecătorii utilizează orice posibilitate pentru a grăbi acest proces. Aproape în fiecare zi numesc ședințe de judecată. Noi vom cere ca ședințele să fie la distanță de câteva zile pentru ca Vlad Filat să se poată apăra”, a declarat avocatul.

Amintim că în prima instanță fostul premier, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcărie. Totodată, magistrații au decis să-i aplice sechestru asupra averii sale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal