În prima opțiune dintre Maia Sandu și Igor Dodon, 24,1% ar vota pentru Maia Sandu, iar 40% pentru Igor Dodon. Dacă ar ieși în turul doi acești lideri politici 18 la sută dintre alegători nu s-ar prezenta la vot, iar alții 18% nu ar ști cu cine să voteze.

Dintre Marian Lupu și Igor Dodon, 13,2 la sută l-ar alege pe candidatul Partidului PD, iar 41,2% pe Igor Dodon. Pe nici unul dintre ei nu ar vota 25,6%, respectiv aceștia au răspuns că nu se vor prezenta la vot, iar 20 la sută sunt indeciși.

Dacă totuși ar participa la alegeri și Andrei Năstase, iar acesta ar intra în turul doi cu Igor Dodon, acesta ar primi 18,8% din voturile alegătorilor, iar Igor Dodon, ar primi 42 la sută. Din această opțiune 20,7 % din participanții la sondaj au declarat că nu vor alege pe niciunul, iar alții 18,5% le-a fost greu să răspundă. 

În cazul în care în turul doi ar ajunge Andrei Năstase și Marian Lupu, 30% ar vota pentru Andrei Năstase și 15% pentru Marian Lupu. Procentul celor care nu ar participa la vot sau sunt indecisi fiind mai mare decât a celor care vor alege aceste opțiune. Conform rezultatelor sondajului procentul celor care nu vor participa la vot este 28,5 la sută, iar cei indeciși sunt 25,3%. 

Aceiași situație este și în cazul în care în turul doi ar ajunge Maia Sandu cu Marian Lupu, doar 45 la sută ar alege unul dintre acești candidați. În acest caz, 27,4% ar vota pentru Maia Sandu, iar 17,8 pentru Marian Lupu. Aproape 30 la sută nu s-ar prezenta la vot, iar alții 25,5% nu sunt indeciși pentru cine ar vota. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!