VIDEO. Peste 400 locuri de muncă! În Moldova a fost deschisă una din cele mai mari fabrici de medicamente din Europa de Est

VIDEO. Peste 400 locuri de muncă! În Moldova a fost deschisă una din cele mai mari fabrici de medicamente din Europa de Est

Compania „Balkan Pharmaceuticals” a inaugurat, pe 20 octombrie, una din cele mai mari fabrici de medicamente din Europa de Est. Noul complex de producere a medicamentelor se situează în oraşul Sângera. Fabrica este o investiție românească, unde vor activa peste 400 de angajați din Republica Moldova. Compania va asigura piața internă a țării noastre cu preparate medicamentoase la un preț mai mic decât a celor importate. 

„Vom produce două tipuri de medicamente: citostatice, adică preparate antitumorale, și medicamente de profil general. Vom produce o gamă largă de medicamente. La moment, noi avem deja 135 de produse farmaceutice pe care, deja, le producem și le livrăm pe piața internă”, scrie Vasile Cazacu, director adjunct „Balkan Pharmaceuticals”.

Fabrica este amplasată pe un teritoriu de 2,5 ha, cu o suprafață de lucru de 10.000 metri pătrați și a fost construită în conformitate cu standardele internaționale. Fabrica dispunde de 4 linii de producere a medicamentelor, iar în viitorul apropiat va fi construit un bloc nou pentru fabricarea medicamentelor antibiotice.

Publicitate

„Nu investim doar în locuri de muncă, în posibilitatea ca cetățenii din Moldova să aibă acces la medicamente de mai bună calitate la prețuri accesibile, ci investim în cetățenii Republicii Moldova care vor avea posibilitatea să rămână în țară și să contrinuie la dezvoltarea parcursului european”, a declarat Daniel Ioniță, Excelența Sa Ambasadorul României în Republica Moldova.

Fabrica dispune de utilaj de producere de ultimă generație care va asigura o calitatea înaltă a medicamentelor, cât și o bună funcționare a complexului. „Este o bucurie pentru noi că există o producere, care este una din cele mai complexă în Europa de Est și este în Republica Moldova. Ne pare bine că această investiție este făcută de România. Nu am decât să mă bucur și să le urez succes celor care au avut curajul să facă această investiție”, a precizat Pavel Filip, premierul Republicii Moldova.

„Balkan Pharmaceuticals” este companie farmaceutică fondată în anul 2006. La moment, în fabrica sa din Chișinău compania produce 127 de denumiri de medicamente. Din anul 2013 compania a obţinut Certificatul privind conformitatea cu buna practică de fabricaţie a medicamentelor (GMP).

P.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal