Reacția Innei Popenco la solicitarea CEC-ului de a o scoate din cursa electorală

Reacția Innei Popenco la solicitarea CEC-ului de a o scoate din cursa electorală

Inna Popenco care este înregistrată în calitate de candidat la funcţia de Președinte al Republicii Moldova din partea mișcării Social-Politice Ravnopravie consideră că solicitarea CEC de a o retrage din cursa electorală se face pentru a-l favoriza pe Igor Dodon și Silvia Radu.

Comisia Electoral Centrală solicită Curții de Apel examinarea anulării candidatei Inna Popenco din cursa pentru Funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Inna Popenco a trimis un comunicat ca reacție la intenția de a o scoate din cursă.

Publicitate

„Îmi declar indignarea față de încercarea concurenților mei electorali, Silvia Radu și Igor Dodon, de a crea, în campanie, un scandal din sprijinul pe care îl oferim pensionarilor.Înțeleg, ultimele sondaje arată că Igor Dodon nu poate câștiga alegerile din primul tur. Și iată că încearcă să elimine concurenții direcți. Sunt foarte indignată că victima acestor jocuri politice nu voi fi eu, ca și candidat la prezidențiale, dar sute de pensionari, veterani și cetățeni din categoriile social-vulnerabile.

Reacția față de deschiderea magazinelor sociale, utilizarea sofisticii și a manipulațiilor juridice demonstrează încă o dată că oponenților mei electorali nu le pasă de problemele oamenilor. Pentru Igor Dodon și Silvia Radu oamenii, ca atare, nu există. Ei măsoară totul în voturile din buletinele de vot.

Este regretabil faptul că, victimele politicienilor, care promit viață îndestulată după alegeri, sunt cei mai vulnerabili - pensionarii și veteranii. Este demn de condamnare tandemul lui Igor Dodon și Silvia Radu (în perioada când au ocupat funcții înalte, populația a cunoscut creșterea semnificativă a tarifelor) care încearcă să închidă magazinul social și să mă elimine din cursa prezidențială. Eu regret că CEC se lasă influențată de pretențiile nefondate ale oponenților mei. Puterea întrece orice graniță a bunului simț.

Aceasta este o fărădelege deșănțată a autorităților față de legislația electorală și a drepturilor mele în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.Declar încă o dată că, în Orhei, magazinele sociale au fost deschise nu pentru alegeri și vor funcționa după alegeri.

Eu salut planurile partidului lui Ilan Șor, ale Asociației Obștești “Pentru Orhei” de a deschide o sută de magazine sociale în următorii doi ani în țară.Îi îndemn pe contracandidații mei să-și asculte măcar conștiința, dacă rațiunea lor tace.Opunându-vă magazinelor sociale, voi sunteți contra oamenilor simpli, contra bătrânilor și veteranilor”, menționează Popenco.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal