Viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, a fost numit președinte al comitetului de conducere Moldindconbank

Viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, a fost numit președinte al comitetului de conducere Moldindconbank

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei l-a desemnat, la 21 octombrie 2016, pe viceguvernatorul Aureliu Cincilei în funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A.

Aureliu Cincilei are o experiență de 21 de ani în sectorul bancar. El a activat la BC „Moldova-Agroindbank” S.A. în domeniul auditului intern, precum și în funcția de director al centrului de afaceri al acestei bănci. Ulterior a exercitat funcția de președinte al BC „EuroCreditBank” S.A. (iunie 2004 - iulie 2013), iar din luna iulie 2013 și până în prezent este viceguvernator, membru al Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei.

Totodată, Victor Cibotaru va continua să îndeplinească funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A.

Potrivit Legii privind redresarea și rezoluția băncilor, Banca Naționala a Moldovei l-a desemnat pe Aureliu Cincilei să exercite funcțiile Consiliului BC „Moldindconbank” S.A. începând cu data de 21 octombrie 2016.

Consiliul băncii va fi condus, după desemnarea lui oficială, de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei. Leonid Talmaci, care a îndeplinit anterior funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A., a fost desemnat de Aureliu Cincilei, în calitatea sa de administrator temporar al băncii, în funcția de consilier al președintelui Consiliului începând cu data de 21 octombrie 2016.

Consilieră americană pentru bancă

Pe durata intervenției timpurii, Banca Nationala a Moldovei va fi consiliată de specialistul american John W. Quill, care a lucrat ca expert principal în sectorul financiar-bancar al Fondului Monetar International, anterior consilier al Băncii Centrale a Irlandei în domeniul evaluării si rezoluției instituțiilor financiare, director adjunct al Unității de supraveghere specială și de combatere a fraudei în cadrul Oficiului administrării monetare.

Administrarea temporară a BC „Moldindconbank” S.A. are loc în cadrul regimului de intervenție timpurie aplicat ca urmare a concertării unui grup de persoane care a achiziționat și deține o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea prealabilă scrisă a BNM, încălcând astfel prevederile Legii instituțiilor financiare.

BC „Moldindconbank” S.A. va continua să activeze în regim normal și va presta toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal