Protestul unioniștilor continuă. Peste 100 de manifestanți au dormit în corturile din centrul Bucureștiului

Protestul unioniștilor continuă. Peste 100 de manifestanți au dormit în corturile din centrul Bucureștiului

Peste 100 de unionişti care au protestat sâmbătă în centrul Bucureştiului au rezistat noaptea trecută în stradă. Şi-au instalat corturi în Piaţa Universităţii şi spun că nu vor pleca de acolo până politicienii nu-și vor arăta poziția față de unirea cu Basarabia.

Ieri, câţiva dintre manifestanţii care au cerut unirea Republicii Moldova cu România au intrat în conflict cu jandarmii, în momentul în care au încercat să rupă cordonul format în Piaţa Victoriei, ca să ajungă la Guvern. Cinci demonstranţi au fost ridicaţi şi duşi la poliţie, anunță digi24.ro.

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/evenimente/protestul-unionistilor-continua-unirea-devine-tema-de-campanie-594044?video=1&width=570&height=320

Publicitate

Cel puţin pentru moment, manifestanţii unionişti care şi-au petrecut noaptea în corturi la Arhitectură au de gând să rămână în Piața Universității.

A fost o noapte grea, destul de rece, dar au primit ceai și apă de la bucureștenii care au trecut pe aici. Au apărut și jandarmii, dar deocamdată nu s-au dat amenzi. Manifestanții știu că nu sunt tocmai în legalitate, dar unul dintre liderii unioniștilor a declarat că are de gând să meargă la Primărie și să ceară totuși autorizație pentru amplasarea corturilor în această zonă.

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/evenimente/protestul-unionistilor-continua-unirea-devine-tema-de-campanie-594044?video=2&width=570&height=320

Ei speră ca și alți oameni să vină și să li se alăture. Așteaptă tineri din București, Ploiești, dar și din alte orașe ale țării. E posibil să ajungă și alți manifestanți de la Chișinău. Unioniștii sunt deciși ca în această dimineață să facă un tur al partidelor politice care vor intra în cursa electorală din decembrie. Tinerii spun că vor să vorbească cu reprezentanții politici, cu cei ai Parlamentului și ai Guvernului și vor să ajungă chiar la Președinție, pentru ca politicienii să-și asume un proiect de țară care să prevadă unirea în câțiva ani.

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/evenimente/protestul-unionistilor-continua-unirea-devine-tema-de-campanie-594044?video=3&width=570&height=320

„Am venit pregătiţi cu pături, sperăm să vină şi bucureştenii cu un ceai. rămânem cât e nevoie. Nu mai putem să aşteptăm, e e greu de explicat oamenilor cum de la an la an caută... nu e acum momentul, nu e acum. Dar când, când o să murim? (...) Se refuză dialogul din partea Guvernului. Unele partide nu sunt gata să vorbească despre unire, au alte interese - corupţie, necorupţie, ei se îngrijesc de alte lucruri. Nu mai putem, am ajuns la capătul răbdării!”, a declarat George Simion, liderul organizator al mitingului și unul dintre cei amendaţi cu 3000 de lei de jandarmi pentru că a încălcat obligaţiile asumate atunci când a obţinut autorizaţia de protest.

Sâmbătă seara, Platforma Unionistă Acțiunea 2000 a transmis presei un comunicat în care îi provoacă pe politicieni să se poziționeze față de tema unirii cu Moldova. Politicienilor li se dă și un termen limită: până duminică la ora 14:00.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal