Potrivit sentinței, acesta urmează să stea 30 de zile în arest, în Penitenciarul nr.13, din momentul reținerii.  

La moment, Renato Usatîi, se află la Moscova, unde ieri a avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești aflați în Federația Rusă.

Cu o reacție în acest sens a venit candidatul la funcția de președinte din partea „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco. Politicianul a declarat că avocații lui Renato Usatîi sunt convinși că aceasta este o decizie motivată politic.

„Aceasta este o ilegalitate, au fost încălcate toate procedurile. Noi catalogăm asta ca o pregătire pentru infracțiunea politică de a-l scoate pe candidatul „Partidului Nostru” din cursa pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Se repetă situația din noiembrie 2014, când în ultimul moment, cu trei zile înainte de alegeri, regimul lui Plahotniuc, în mod ilegal și barbar a eliminat din cursa electorală partidul lui Renato Usatîi”, a declarat Dumitru Ciubașenco.

Totodată, politicianul a menționat că mass-media face legătura dintre acțiunile lui Usatîi ce țin de dezvăluirea activităților criminale ale regimului condus de Plahotniuc și decizia de a fi reținut. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!