„Dezagreez faptul că persoana nu a fost pusă sub măsură preventivă, deși victimele și procurorii au solicitat-o. În acest caz, teoretic, ar exista riscuri reale ca învinuitul să influențeze părțile la dosar. Totodată, apelez și către Ministerul Afacerilor Interne să întreprindă toate măsurile de asigurare a securității persoanelor care au fost vizate în acel dosar, dar și să prevină oricare eschivare de la pedeapsă a condamnatului”, a scris Cebotari pe pagina sa oficială de Facebook.

Deși medicul a fost condamnat la 13 ani de detenție în închisoare de tip închis, Florea nu a fost condamnat pe toate capetele de acuzare, iar prejudiciul pentru victime a fost respins. 

Despre caz s-a auzit pentru prima dată în iarna anului 2013, când Florea a fost acuzat de violul mai multor paciente din cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălţi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!