VIDEO. „Avem nevoie de ajutor”. Cum poţi ajuta copiii cu autism din Moldova

VIDEO. „Avem nevoie de ajutor”. Cum poţi ajuta copiii cu autism din Moldova

Centrul de reabilitare pentru copiii diagnosticați cu autism „Puzzle Kids” a lansat o campanie de colectare de fonduri, care ar permite extinderea centrului și a serviciilor unice pe care le oferă organizaţia. Astfel, mai mulți copii cu autism din Moldova ar putea beneficia de terapia necesară pentru o dezvoltare armonioasă.

„Avem 20 de copii care vin la centru, zilnic, și fac terapie. Pentru a deschide încă trei camere avem nevoie de suport financiar și dacă o să reușim să colectăm suma pe care am pus-o ca scop - o să avem posibilitate să deschidem și să amenajăm încă trei camere pentru terapie. Încă trei camere înseamnă încă 10 copii care o să vină la terapie”, a declarat psihologul Liuba Cojuhari, fondatorul „Puzzle Kids”.

În cadrul centrului activează 8 persoane calificate, care au stabilit un program adaptat în funcție de necesitățile fiecărui copil. Prin intermediul terapiei ABA, specialiştii îi învață pe aceștia să comunice, să se joace, să scrie, să citească și să socializeze.

Publicitate

„Noi facem ore zilnice cu copiii, de la 2 la 4 ore, unde copiii în baza unei programe stabilite în prealabil, se face o testare și în baza abilităților lor, se elaborează un program. Copiii învață ceea de ce duc lipsă”, a menționat psihologul Veronica Sîrbu, fondatorul „Puzzle Kids”.

Copiii cu autism necesită intervenţie comportamentală timpurie. Iar pe lângă specialiștii din cadrul centrului, aceștia sunt susținuți și de părinții lor, care vin, zilnic, cu speranța de a le construi un viitor mai bun.

„Tot ceea ce a obținut Mișa până în prezent se datorează terapiei ABA, pe care noi o avem în cadrul centrului Puzzle Kids. Începând de la faptul că el nu putea să se joace cu mingea sau mașina, el nu știa ce să facă cu acestea, dar toate acestea noi le-am învățat aici”, a mărturisit una dintre mame, Nina Tihonov.

„Noi frecventăm acest centru deja de patru luni. În această perioadă de timp, ea a invățat să numere până la 10, știe absolut toate culorile și multe alte lucruri. Astfel de copii ca și fetița mea sunt mulți și ei au nevoie de ajutor, iar pentru ca să primească acest ajutor este nevoie ca acest centru să fie extins”, a spus Chira Chiril, unul dintre părinţi.

Centrul de reabilitare pentru copii diagnosticați cu autism „Puzzle Kids” a fost fondat în septembrie 2015. Împreună cu tine, acesta va reuși și în continuare să facă lucruri frumoase. Doritorii de a contribui cu ajutor pot face donații la generosity.com până la data de 5 noiembrie.

Fii alături de noi, pentru a crește supereroi!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal