Mitropolitul a venit cu cuvinte de laudă în adresa candidatului la președinție, menționând că Dodon este un adevărat creștin și „a dovedit acest lucru nu doar în timpul campaniei electorale”.

„Ca de obicei toți vin la biserică și încep să se roage înainte de alegeri, dar dânsul este cel care a reparat capital biserica din satul natal, a ajutat foarte multe biserici și este prezent la fiecare slujbă de duminică și se roagă împreună cu creștinii, de aceea îi mulțumim că este un activ creștin al bisericii noastre ortodoxe”, a declarat Mitropolitul.

La rândul său Dodon a adăugat că biserica ortodoxă este temelia pe care stă Republica Moldova.

„Noi trebuie să facem tot posibilul ca să păstrăm credința noastră ortodoxă, să nu permitem unor valori străine să fie implementate aici în Republica Moldova”, a menționat Dodon.

Tot în acest context Mitropolitul a vorbit despre faptul că este împotriva minorităților sexuale și că acestea nu trebuie să fie egali cu creștinii.

„Pe parcursul ultimilor ani am fost împotriva adoptării legii, care egalează câteva procente din minoritățile sexuale cu creștinii ortodocși, care potrivit sondajelor alcătuiesc 98 % din toți cetățenii țării și care sunt pentru relații sexuale tradiționale”, a menționat Mitropolitul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!