Este evident că odată ce vor ajunge mai puțini studenți la secțiile de vot (unele la depărtare foarte mare) - Igor Dodon va avea cu mult mai multe șanse să câștige aceste prezidenţiale. Este absolut rușinos din partea lui Dacian Julien Cioloș, ca de data asta, după atâțea ani când studenților li s-a oferit această gratuitate la alegerile precedente (vezi monitoruloficial.ro), un așa-zis ”tehnocrat” să-i facă jocul lui Dodon. Vrem gratuitate la tren în ziua alegerilor”, se scrie în mesajul transmis de un tânăr moldovean care studiază în România.

Astfel că, pe Facebook, mai mulţi internauţi s-au mobilizat şi adună bani pentru a dona studenţilor care studiază în România şi nu au destule resurse financiare pentru a se deplasa la secţiile de vot. Români pentru români! Un gest ce mă face să cred că mergem în direcția cea bună! PS: Cei care vor să doneze să scrie un mesaj personal directorului general al CFR CĂLĂTORI”, se scrie într-un mesaj pe facebook.

 

„De la nivelul Ministerului Transporturilor a fost promovat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru facilitarea călătoriei gratuite a studenților care doreau să meargă în Moldova să voteze. Din păcate, nu au fost obținute toate avizele necesare, astfel încât CFR Călători nu are bază legală pentru a putea elibera aceste bilete de călătorie cu titlu gratuit”, a declarat, pentru B1 TV, Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR Călători.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!