VIDEO. Pentru ce au votat oficialii țării

VIDEO. Pentru ce au votat oficialii țării

Împreună cu oamenii de rând și-au exercitat dreptul de vot și persoanele care stau în fruntea statului. Vezi care sunt declarațiile acestora, ce așteptări au de la ziua alegerilor și pentru ce au pus ștampila în buletinul de vot.

„Am votat pentru idealul înaintașilor Ion și Doina Aldea-Teodorovici, pentru că astăzi este o zi care ne amintește despre durerea și tristețea noastră, am votat pentru libertatea și unitatea neamului nostru, pentru munți și mare, că e greu să trăiești fără acestea, pentru o zi, care o să revină fericirea pe acest pământ, prosperitatea și libertatea”, a declarat Mihai Ghimpu la ieșirea din secția de votare, vezi știrea integrală aici.

Publicitate

„Am votat cu gândul că viitorul președinte va înțelege foarte bine contextul prin care trece RM și va contribui la trecerea RM la un alt nivel. Sunt sigur că aceste alegeri vor fi corecte, pentru că am dispus toate măsurile înainte de aceasta. Avem peste 3000 de observatori înregistrați. Foarte multe agenții de presă, inclusiv internaționale, sunt acreditate. Este foarte important să construim o Moldovă bazată pe valori europene”, a subliniat Filip, vezi știrea integrală aici.

Președintele Nicolae Timofti a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii după ce și-a exercitat dreptul la vot. „Nu am venit să fac o conferință de presă. Am votat, acum dați-mi voie să plec. Am alte treburi”, a declarat Timofti, vezi știrea integrală aici.

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru și-a exercitat dreptul de vot. După ce a introdus votul în urnă, acesta a declarat că a votat pentru un președinte care va scoate țara din impas și va mobiliza clasa politică la reformele necesare țării noastre, vezi știrea integrală aici.

„Eu am votat pentru țara mea, R. Moldova. Eu aștept ca țara noastră după acest scrutin să fie condusă de o persoană integră, cu o viziune clară asupra viitorului țării, o persoană care să facă ca R. Moldova să fie mândria noastră națională. Indiferent cine va fi președinte îi doresc succes în continuare”, a declarat Silvia Radu după ce și-a exprimat dreptul la vot, vezi știrea integrală aici.

„Am ales începutul schimbării, să fim într-o țară liberă de așa-ziși politicieni cu trecut obscur, de proxeneți, de contrabandiști. Am votat pentru începutul sfârșitului acestui regim criminal, care batjocorește o țară și cetățenii săi. Am votat pentru viitorul copiilor mei și al întregii țării. După 25 de ani de subzistență avem nevoie de un trai decent, de o țară unde dorești să trăiești și să nu pleci”, susține Andrei Năstase, vezi știrea integrală aici.

„Am votat pentru unire și sper că în această campanie discursul unionist a fost instuționalizat. Sper că acest scrutin se va transforma într-o placă turnantă și de acum încolo drumul spre unire va fi ireversibil”, a menționat Ana Guțu, vezi știrea integrală aici.

„Mi se pare că avem o prezență destul de bună. Eu personal am votat pentru viitorul european al RM, pentru ca toate reformele parlamentului și guvernului să se desfășoare, iar din partea viitorului președinte îmi doresc să fie un garant al constituției, care ține cont de lege și să fie parte a reformelor”, a spus Candu, vezi știrea integrală aici.

După ce Iurie Leancă și-a exprimat dreptul de vot, acesta a venit cu un îndemn către tinerii Republicii Moldova, „ieșiți la vot, nu vă leneviți, se decide astăzi soarta voastră”. Acesta a mai menționat că, astăzi, se decide dacă Moldova va deveni sau nu stat european, vezi știrea integrală aici.

„Moldova înainte cu drapelul sus. Am votat contra mențiunilor care au fost timp de 25 de ani, pentru ca Moldova să devină în timp scurt, cel puțin ca Norvegia. Acum moldovenii au o șansă ca președintele să lucreze în interesul țării”, a menționat Maia Laguta, vezi știrea integrală aici.

„Am votat pentru ca la conducerea RM să vină oameni onești și corecți, care să ne reprezinte, ca să trăim o viață cu demnitate. Vreau să le spun oamenilor să nu le fie frică, să vină la vot, să facem ordine în RM, am demonstrat că oamenii cu intenție bună și bun simț pot să facă diferența”, a spus Maia Sandu la ieșirea din secția de votare, vezi știrea integrală aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal